Obračun na Paliću: Ubijen Filip Vilotijević

Noćas pre ponoći na Paliću ubijen je Filip Vilotijević (28) koji je sa još jednim drugom bio u automobilu, koji se kretao, kada je na njih ispaljen vatreni rafal. Filip je na licu mesta ubijen, dok je mladić koji je sa njim teško ranjen i za sada nije poznato o kome je reč. Njegovo telo nađeno je u jezeru.

Srbija 03.10.2015 | 21:50
Obračun na Paliću: Ubijen Filip Vilotijević

Kako javlja 021.rs, izrešetan je sa 15 metaka. Filip Vilotijević je bio "u ekipi" sa nedavno ubijenim Aleksandrom Roganovićem.

Obojica su se bavila trgovinom narkoticima na području Novog Sada i okoline.

Apelacioni sud u Beogradu je pre svega mesec dana pravosnažno osudio Filipa na dve i po godine zatvora, dok je Vukašinu Cmiljaniću (23), takođe iz Novog Sada ukinuo presudu od devet godina zatvora zbog pucanja iz pištolja kada je slučajno ubio Tamaru Radulović (29) u klubu "Džast vanila" na Adi Ciganliji 2011. godine.

Vilotijević je osuđen zbog izazivanja opšte opasnosti, jer je istom prilikom ispalio jedan hitac iz pištolja u pod. Cmiljaniću je pritvor produžen do dalje odluke suda. Pucnjava u "Vanili" je bila nastavak obračuna između dve kriminalne grupe iz Novog Sada.

Filip je sin Kićuna Vilotijevića, čuvenog kriminalca iz Crne Gore koji je u julu 1999. godine u klasičnoj sačekuši ubijen ispred novosadskog kafića "Kaskada".

Stariji Vilotijević važio je za jednog od vođa crnogorskog kriminalnog klana u Novom Sadu, a njihova porodica bila je u sukobu sa nikšićkom familijom Radulović, još 80-ih godina.

Ekipe crnogorskih kriminalaca su trenutno na putu za Novi Sad, saznaje 021 nezvanično. Očekuje se još sukoba narednih dana.

Filip je, inače, "stari znalac" novosadske policije zbog različitih krivičnih dela u koja je bio umešan, ali je pre presude za ubistvo u "Vanili" osuđen samo za jedan slučaj iznude, za šta je dobio šest meseci zatvora. Svojevremeno ga je i Veće za maloletnike suda u Novom Sadu osudilo za krivično delo ubistva u pokušaju i nedozvoljenog nošenja oružja.

Filip Vilotijević je novosadskoj javnosti poznat i kao akter pucnjave ispred OŠ "Žarko Zrenjanin". Mada je uhapšen zbog sumnje da je tada za pokušo ubistvo Nemanje J. (18), ostalo je samo na tome da se sumnjiči, sudija nije doneo osuđujuću presudu.

Izvor: 021.rs

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Đorđe S.

03.10.2015 10:41

Prijatelju, počivaj u miru, neka ti je laka crna srpska zemlja.

ODGOVORITE
Name

lk

03.10.2015 12:37

A što ga žališ ?

Name

kikas

03.10.2015 22:50

Ko god prodaje drogu daBogda ovako zavrsio

Name

boki

03.10.2015 20:22

Ko se pistolja lati, od njega i strada. ne bi da je studirao biologiju.

ODGOVORITE
Name

re.LK

03.10.2015 21:28

U PRAVU SI STO JE TRAZIO TO JE DOBIO.

ODGOVORITE
Name

ajde

04.10.2015 14:43

Žao čoveku bude njegovih godina, ali njega NE. Kako mu je otac skončao tako i on. Koliko je samo života zbog njih stradalo. Aj zdravo, ko te šiša !!!

ODGOVORITE