Вања Маринковић: Неће бити нимало лако Божићу!

Мења човека који је урадио толико тога за Партизан! "Али верујем да ће бити све у реду и да ће се добро снаћи".

Кошарка 03.10.2015 | 10:20
Вања Маринковић: Неће бити нимало лако Божићу!

Нова сезона, нови Партизан, нови капитен. Чудесни пут Вање Маринковића достигао је један својеврсни врхунац у периоду од само годину дана. Од младе, суперталентоване наде Партизана, која тек треба да расте и развија се у играча највиших квалитета, голобради шутер преко ноћи постао је вођа једне нове, младе генерације Парног ваљка и прва ударна игла клуба из Хумске 1.

Нови капитен кошаркашког клуба Партизан свестан је изазова који се налази пред њим, промена које су настале, али и улоге која му је додељена. Млади репрезентативац Србије постао је покретачка снага клуба који пролази кроз најтеже моменте у историји.
"Потпуно нова управа, у којој су остали једино тренер Петар Божић и Горан Тадић, скоро да је све ново у клубу... После свих промена и одласка Душка Вујошевића видећемо како ћемо се снаћи... За сада све иде како треба, идемо ка бољем, али треба времена", јасан је и реалан Маринковић у изјави за МОЗЗАРТ Спорт.

Велику трансформацију доживео је Вања Маринковић на путу стабилизације клуба, а са њим и Петар Божић, над којим стоји бреме другог наследника Душка Вујошевића у 21. веку, после Владе Јовановића.
"Јасно је да му није лако сада када треба да замени Душка Вујошевића, човека који је урадио много тога за Партизан... Али, верујем да ће се добро снаћи у новој улози, с обзиром на то да поседује играчко искуство, те да је био помоћни тренер две године. Биће све то у реду".

У црно-белом тиму многи Маринковића виде као главног играча на путу ка што бољем пласману у Јадранској лиги, али он уопште не размишља на ту тему.
"Ја се само надам да ћу играти и да ћу помоћи Партизану да убележи што више победа. Ја се надам да ће клуб добро играти кроз сезону, а са екипом и ја".

О амбицијама Парног ваљка у овом тренутку јако је тешко говорити, посебно јер ће се Партизан највероватније појачати новим именима у наредном периоду...
"Још је рано причати о томе да ли је наш тим добар за плеј-оф или пето место на табели, које води у Еврокуп... Урадићемо све што је у нашој моћи. Ако будемо могли да освојимо пехар, што да га не освојимо", пита се Маринковић, а затим је додао:
"Али наравно, није то реално у овом тренутку... Видећемо како ће ићи сезона, па ћемо тако градити наше циљеве", закључио је млади капитен Партизана, који каже да се осећа фантастично због нове улоге у тиму.

Коментари / 0

Оставите коментар