Vanja Marinković: Neće biti nimalo lako Božiću!

Menja čoveka koji je uradio toliko toga za Partizan! "Ali verujem da će biti sve u redu i da će se dobro snaći".

Košarka 03.10.2015 | 10:20
Vanja Marinković: Neće biti nimalo lako Božiću!

Nova sezona, novi Partizan, novi kapiten. Čudesni put Vanje Marinkovića dostigao je jedan svojevrsni vrhunac u periodu od samo godinu dana. Od mlade, supertalentovane nade Partizana, koja tek treba da raste i razvija se u igrača najviših kvaliteta, golobradi šuter preko noći postao je vođa jedne nove, mlade generacije Parnog valjka i prva udarna igla kluba iz Humske 1.

Novi kapiten košarkaškog kluba Partizan svestan je izazova koji se nalazi pred njim, promena koje su nastale, ali i uloge koja mu je dodeljena. Mladi reprezentativac Srbije postao je pokretačka snaga kluba koji prolazi kroz najteže momente u istoriji.
"Potpuno nova uprava, u kojoj su ostali jedino trener Petar Božić i Goran Tadić, skoro da je sve novo u klubu... Posle svih promena i odlaska Duška Vujoševića videćemo kako ćemo se snaći... Za sada sve ide kako treba, idemo ka boljem, ali treba vremena", jasan je i realan Marinković u izjavi za MOZZART Sport.

Veliku transformaciju doživeo je Vanja Marinković na putu stabilizacije kluba, a sa njim i Petar Božić, nad kojim stoji breme drugog naslednika Duška Vujoševića u 21. veku, posle Vlade Jovanovića.
"Jasno je da mu nije lako sada kada treba da zameni Duška Vujoševića, čoveka koji je uradio mnogo toga za Partizan... Ali, verujem da će se dobro snaći u novoj ulozi, s obzirom na to da poseduje igračko iskustvo, te da je bio pomoćni trener dve godine. Biće sve to u redu".

U crno-belom timu mnogi Marinkovića vide kao glavnog igrača na putu ka što boljem plasmanu u Jadranskoj ligi, ali on uopšte ne razmišlja na tu temu.
"Ja se samo nadam da ću igrati i da ću pomoći Partizanu da ubeleži što više pobeda. Ja se nadam da će klub dobro igrati kroz sezonu, a sa ekipom i ja".

O ambicijama Parnog valjka u ovom trenutku jako je teško govoriti, posebno jer će se Partizan najverovatnije pojačati novim imenima u narednom periodu...
"Još je rano pričati o tome da li je naš tim dobar za plej-of ili peto mesto na tabeli, koje vodi u Evrokup... Uradićemo sve što je u našoj moći. Ako budemo mogli da osvojimo pehar, što da ga ne osvojimo", pita se Marinković, a zatim je dodao:
"Ali naravno, nije to realno u ovom trenutku... Videćemo kako će ići sezona, pa ćemo tako graditi naše ciljeve", zaključio je mladi kapiten Partizana, koji kaže da se oseća fantastično zbog nove uloge u timu.

Komentari / 0

Ostavite komentar