Добре игре траже и јачи уговор!

Почели преговори Јувентуса и Морате, у игри повишица од 100 одсто! Да ли сте знали да је Мората постигао више голова од Кристијана Роналда у Лиги шампиона када се гледа период игара до 22. године?

Фудбал 03.10.2015 | 20:20
Добре игре траже и јачи уговор!

Прорадио је Јувентус, а са њим и Алваро Мората. Стрелац првог поготка у недавној победи над Севиљом у Лиги шампиона, првој на Јувентус Арени у овој сезони, започео је преговоре са управом Старе даме о продужетку сарадње, која по слову актуелног уговора истиче 2019. године.

Разлог за овакву одлуку јесу добре игре током прошле такмичарске године и све боље партије које шпански репрезентативац пружа у новој сезони, у којој је коначно пробио лед. Мората жели да остане веран Старој дами, али тражи повишицу која ће износити готово 100 одсто! Јувентусова деветка тренутно има годишња примања у износу од 2.200.000 евра, а Мората и његов отац, уједно и менаџер, јасно су се изјаснили - нова сезонска плата мора да буде између 4.000.000 и 4.500.000 евра.
"Алваро је изузетно срећан у Јувентусу и за сада уопште не размишљамо о будућности и шта она носи", поручио је недавно Алваров отац Алфонсо.

Подсетимо, Мората у свом уговору са Јувентусом има и клаузулу по којој његов бивши клуб, мадридски Реал, може да доведе играча за суму новца која прогресивно расте сваког лета. У овом прелазном року то је било 30.000.000 евра, а у јуну 2016. године цена ће износити 35.000.000 евра.

Мората је у Јувентусу одиграо 50 утакмица у свим такмичењима и постигао 17 голова, а интересантно је да је у мечу против Севиље успео да изједначи рекорд легендарног Алесандра Дел Пјера, који је гол у Лиги шампиона уписао у пет узастопних утакмица. Али, било је то у сезони 1995/96, када је чувени Пинтурикио имао 20 година, а мрежу је тресао у два меча против Дортмунда, те Глазгов Ренџерса и на крају Стеауе, док је Мората био стрелац у оба полуфинална меча против Реала, у финалу елитног такмичења против Барселоне у јуну, те у сусретима са Манчестер Ситијем и Севиљом сада.

Такође, Тутоспорт је посветио још једну причу Морати, у којем се истиче да је 22-годишњи центарфор у овом тренутку постигао скоро дупло више голова у Лиги шампиона, него Кристијано Роналдо са 22 године. Однос је заправо 15-8 у корист Шпанца, с тим што је Мората одиграо 15 утакмица више (35-20). У тексту се наводи да, ако Јувентувос центарфор настави овим темпом, могао би да обори све рекорде и створи еру „АМ9“.

Шта мислите - да ли је то могуће?

Коментари / 0

Оставите коментар