Dobre igre traže i jači ugovor!

Počeli pregovori Juventusa i Morate, u igri povišica od 100 odsto! Da li ste znali da je Morata postigao više golova od Kristijana Ronalda u Ligi šampiona kada se gleda period igara do 22. godine?

Fudbal 03.10.2015 | 20:20
Dobre igre traže i jači ugovor!

Proradio je Juventus, a sa njim i Alvaro Morata. Strelac prvog pogotka u nedavnoj pobedi nad Seviljom u Ligi šampiona, prvoj na Juventus Areni u ovoj sezoni, započeo je pregovore sa upravom Stare dame o produžetku saradnje, koja po slovu aktuelnog ugovora ističe 2019. godine.

Razlog za ovakvu odluku jesu dobre igre tokom prošle takmičarske godine i sve bolje partije koje španski reprezentativac pruža u novoj sezoni, u kojoj je konačno probio led. Morata želi da ostane veran Staroj dami, ali traži povišicu koja će iznositi gotovo 100 odsto! Juventusova devetka trenutno ima godišnja primanja u iznosu od 2.200.000 evra, a Morata i njegov otac, ujedno i menadžer, jasno su se izjasnili - nova sezonska plata mora da bude između 4.000.000 i 4.500.000 evra.
"Alvaro je izuzetno srećan u Juventusu i za sada uopšte ne razmišljamo o budućnosti i šta ona nosi", poručio je nedavno Alvarov otac Alfonso.

Podsetimo, Morata u svom ugovoru sa Juventusom ima i klauzulu po kojoj njegov bivši klub, madridski Real, može da dovede igrača za sumu novca koja progresivno raste svakog leta. U ovom prelaznom roku to je bilo 30.000.000 evra, a u junu 2016. godine cena će iznositi 35.000.000 evra.

Morata je u Juventusu odigrao 50 utakmica u svim takmičenjima i postigao 17 golova, a interesantno je da je u meču protiv Sevilje uspeo da izjednači rekord legendarnog Alesandra Del Pjera, koji je gol u Ligi šampiona upisao u pet uzastopnih utakmica. Ali, bilo je to u sezoni 1995/96, kada je čuveni Pinturikio imao 20 godina, a mrežu je tresao u dva meča protiv Dortmunda, te Glazgov Rendžersa i na kraju Steaue, dok je Morata bio strelac u oba polufinalna meča protiv Reala, u finalu elitnog takmičenja protiv Barselone u junu, te u susretima sa Mančester Sitijem i Seviljom sada.

Takođe, Tutosport je posvetio još jednu priču Morati, u kojem se ističe da je 22-godišnji centarfor u ovom trenutku postigao skoro duplo više golova u Ligi šampiona, nego Kristijano Ronaldo sa 22 godine. Odnos je zapravo 15-8 u korist Španca, s tim što je Morata odigrao 15 utakmica više (35-20). U tekstu se navodi da, ako Juventuvos centarfor nastavi ovim tempom, mogao bi da obori sve rekorde i stvori eru „AM9“.

Šta mislite - da li je to moguće?

Komentari / 0

Ostavite komentar