Повлачење оружја са истока Украјине

Лидери Нормандијске четворке, Русије, Украјине, Француске и Немачке успјели су да постигну сагласност о процедури повлачења тешког наоружања на истоку Украјине, рекла је њемачки канцелар Ангела Меркел.

Свијет 02.10.2015 | 21:49
Повлачење оружја са истока Украјине

"Успјели смо да се сагласимо о повлачењу тешког оружја. Постоји нада за напредак", рекла је Меркелова.

Она је оцијенила да је резултат данашњих разговора Нормандијске четворке у Паризу позитиван. Меркелова је изразила задовољство постигнутим напретком на састанку.

Према њеним ријечима, у цјелини састанак је имао позитиван тон и упркос неким одгађањима, постигнут је одређен напредак.

Француски предсједник Франсоа Оланд изјавио је нешто раније да ће бити потребно одређено вријеме за организацију избора у Украјини којим ће бити поштовани међународни стандарди.

У Споразуму из Минска као крајњи рок да Украјина преузме контролу над својим границама наведен је крај године.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Освит

02.10.2015 20:20

Вријеме је да Русија и Украјина направе договор и о том обавјесте САД и ЕУ.То сто је Русија стала у директну заститу Асада у Сирији јасна је порука Украјини да и не помисља да сукоб на истоку земље ријеси војним путем иако је неки назови партнери гурају у том смјеру.Била би то оцито авантура погубна по Украјину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мрка капа

02.10.2015 20:52

ЦИТАТ : У Споразуму из Минска као крајњи рок да Украјина преузме контролу над својим границама наведен је крај године.!!!! Ма не млатите више...Побили су свој народ ; а сада као услов траже успостављање граница ? Сиктер

ОДГОВОРИТЕ
Name

Штатебриговић

03.10.2015 04:45

Ти би Мрка Капо био добар за преговоре.

Name

МД

02.10.2015 22:31

Боље да сами повуку своје орузје,у противном мозе Путин да их истјера за пар сати,ако хоце.

ОДГОВОРИТЕ