Са визом у БиХ стигло 270 Сиријаца, отишло 165

У БиХ је од 1. јула до 30. септембра ушло 270 држављана Сирије са визама БиХ од којих је 165 напустило БиХ - потврдила је Срни портпарол Граничне полиције БиХ Санела Дујковић.

Босна и Херцеговина 02.10.2015 | 21:30
Са визом у БиХ стигло 270 Сиријаца, отишло 165

Према њеним ријечима, у септембру је било неколико спорадичних случајева улазака држављана Сирије са визама БиХ на Међународном граничном прелазу на Сарајевском аеродрому, који су изашли из БиХ у Србију на међународним граничним прелазима Каракај и Шепак.

Она је подсјетила да је 27. септембра на Међународном граничном прелазу Каракај евидентиран излазак из БиХ девет држављана Сирије који су имали визу БиХ и улазни печат на Међународном граничном прелазу Аеродром Сарајево.

Дујковићева је додала да је у септембру мало повећан излазак тих лица из БиХ, али да то није алармантно и свима њима је БиХ била земља транзита.

Она је навела да Гранична полиција БиХ од Министарства иностраних послова БиХ још није добила службену информацију о евентуално повећаном броју издатих виза за држављане Сирије.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Мики

02.10.2015 19:40

Све ово треба вратити у Сирију Пуске у руке и борите се

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иди бегај

02.10.2015 21:15

У Сирији се ломе интереси Русије и САД-а. За кога да се боре кад це се Сирија распасти на Курдски, Алевитски и Сунитски дио. Људи у натписима заборављају реци да Сирија је вјестацка конструкција као и све друге дрзаве Б. Истока. Енглези су кројили према својој мјери. Сад ти капути или су велики или мали али ником ниста не одговара. САД заступа себе и снајдера.

ОДГОВОРИТЕ