Sa vizom u BiH stiglo 270 Sirijaca, otišlo 165

U BiH je od 1. jula do 30. septembra ušlo 270 državljana Sirije sa vizama BiH od kojih je 165 napustilo BiH - potvrdila je Srni portparol Granične policije BiH Sanela Dujković.

Bosna i Hercegovina 02.10.2015 | 21:30
Sa vizom u BiH stiglo 270 Sirijaca, otišlo 165

Prema njenim riječima, u septembru je bilo nekoliko sporadičnih slučajeva ulazaka državljana Sirije sa vizama BiH na Međunarodnom graničnom prelazu na Sarajevskom aerodromu, koji su izašli iz BiH u Srbiju na međunarodnim graničnim prelazima Karakaj i Šepak.

Ona je podsjetila da je 27. septembra na Međunarodnom graničnom prelazu Karakaj evidentiran izlazak iz BiH devet državljana Sirije koji su imali vizu BiH i ulazni pečat na Međunarodnom graničnom prelazu Aerodrom Sarajevo.

Dujkovićeva je dodala da je u septembru malo povećan izlazak tih lica iz BiH, ali da to nije alarmantno i svima njima je BiH bila zemlja tranzita.

Ona je navela da Granična policija BiH od Ministarstva inostranih poslova BiH još nije dobila službenu informaciju o eventualno povećanom broju izdatih viza za državljane Sirije.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Miki

02.10.2015 19:40

Sve ovo treba vratiti u Siriju Puske u ruke i borite se

ODGOVORITE
Name

Idi begaj

02.10.2015 21:15

U Siriji se lome interesi Rusije i SAD-a. Za koga da se bore kad ce se Sirija raspasti na Kurdski, Alevitski i Sunitski dio. Ljudi u natpisima zaboravljaju reci da Sirija je vjestacka konstrukcija kao i sve druge drzave B. Istoka. Englezi su krojili prema svojoj mjeri. Sad ti kaputi ili su veliki ili mali ali nikom nista ne odgovara. SAD zastupa sebe i snajdera.

ODGOVORITE