Реал одао признање Роналду за рекорд!

Мадридски Реал одао је на свечаности на стадиону „Сантјаго Бернабеу „признање новом најбољем стрелцу клуба свих времена Кристијану Роналду.

Фудбал 03.10.2015 | 18:00
Реал одао признање Роналду за рекорд!

Португалац је у среду против Малмеа у Лиги шампиона постигао 322. и 323. гол за Реал, чиме је стигао досадашњег рекордера ’краљевског клуба’ Шпанца Раула.

Мадриђани су, међутим, грешком „Марке“ Роналда већ прогласили за рекордера, али он то још није јер му је тај лист доделио један гол који је 2011. године постигао Пепе.

„Ово је изузетан дан за навијаче Реала. Један од нас је постигао нешто сто се сматрало скоро немогућим. Само кроз таленат, напоран рад ,посвећеност и одлучност било је могуће остварити овај подвиг“, рекао је председник Реала Флорентино Перес.

Роналдо је нагласио да није ни сањао да ће једног дана постати најбољи стрелац мадридског клуба.

„Када сам први пут обукао Реалов дрес нисам ни сањао да ћу једног дана бити његов најбољи стрелац и да ћу престићи мог пријатеља Раула, као и покојног Алфреда Ди Стефана. Срећан сам“, рекао је Роналдо.

Портгалски фудбалер је и водећи стрелац Лиге шампиона са 82 гола, пет више од повређеног Лионела Месија.

Роналдо је на крају свечаности нагласио да не би могао да постигне овакав успех без помоћи саиграча.

Португалац је привукао пажњу фудбалских скаута док је играо за Спортинг 2000, а као тинејџер прешао је у Манчестер Јунајтед, да би после скоро шест година у Премијер лиги 2009. заиграо за Реал.

Роналдо ће прву шансу да претекне Раула имати у недељу, када Реал од 20.30 гостује Атлетику.

Коментари / 0

Оставите коментар