Real odao priznanje Ronaldu za rekord!

Madridski Real odao je na svečanosti na stadionu „Santjago Bernabeu „priznanje novom najboljem strelcu kluba svih vremena Kristijanu Ronaldu.

Fudbal 03.10.2015 | 18:00
Real odao priznanje Ronaldu za rekord!

Portugalac je u sredu protiv Malmea u Ligi šampiona postigao 322. i 323. gol za Real, čime je stigao dosadašnjeg rekordera ’kraljevskog kluba’ Španca Raula.

Madriđani su, međutim, greškom „Marke“ Ronalda već proglasili za rekordera, ali on to još nije jer mu je taj list dodelio jedan gol koji je 2011. godine postigao Pepe.

„Ovo je izuzetan dan za navijače Reala. Jedan od nas je postigao nešto sto se smatralo skoro nemogućim. Samo kroz talenat, naporan rad ,posvećenost i odlučnost bilo je moguće ostvariti ovaj podvig“, rekao je predsednik Reala Florentino Peres.

Ronaldo je naglasio da nije ni sanjao da će jednog dana postati najbolji strelac madridskog kluba.

„Kada sam prvi put obukao Realov dres nisam ni sanjao da ću jednog dana biti njegov najbolji strelac i da ću prestići mog prijatelja Raula, kao i pokojnog Alfreda Di Stefana. Srećan sam“, rekao je Ronaldo.

Portgalski fudbaler je i vodeći strelac Lige šampiona sa 82 gola, pet više od povređenog Lionela Mesija.

Ronaldo je na kraju svečanosti naglasio da ne bi mogao da postigne ovakav uspeh bez pomoći saigrača.

Portugalac je privukao pažnju fudbalskih skauta dok je igrao za Sporting 2000, a kao tinejdžer prešao je u Mančester Junajted, da bi posle skoro šest godina u Premijer ligi 2009. zaigrao za Real.

Ronaldo će prvu šansu da pretekne Raula imati u nedelju, kada Real od 20.30 gostuje Atletiku.

Komentari / 0

Ostavite komentar