Ева Карнеиро: ФА толерише сексизам!

Бивша лекарка Челсија критиковала Фудбалски савез Енглеске.

Фудбал 03.10.2015 | 16:20
Ева Карнеиро: ФА толерише сексизам!

Бивша лекарка Челсија Ева Карнеиро оштро је критиковала Фудбалску асоцијацију Енглеске (ФА) која је оценила да менаџер Жозе Мурињио није упутио сексистичке увреде на њен рачун.

"ФА се очигледно не бори против сексизма и лошег опхођења према женама", оценила је Карнеиро која се први пут огласила у јавности откако је пре два месеца била суспендована, јер је упркос налогу Муриња изашла на терен у мечу против Свонсија, како би помогла повређеном Едену Азару.

Мурињо је тај њен поступак оценио као штетан и одлучио је да је суспендује, а она је прошле недеље дала отказ на место главног лелара Челсија.

До сукоба између Муриња и Карнеирове дошло је током утакмице са Свонсијем у августу (2:2), када је са физиотерапеутом утрчала на терен да помогну Едену Азару, а Португалац их је извређао јер су "плавци" већ имали играча мање на терену и сматрао је да се непотребно губи време.

Мурињо је касније Карнеирову суспендовао с посла, због чега су реаговала бројна лекарска удружења, а менаџер је оптужен и за "сексизам", да би ФА у четвртак, након краће истраге, одбацио ту оптужбу.

Мурињо је овог петка имао занимљиву конференцију на медије, током које је рекао да ће тек изабрати дан када ће причати о том случају.

Коментари / 0

Оставите коментар