Eva Karneiro: FA toleriše seksizam!

Bivša lekarka Čelsija kritikovala Fudbalski savez Engleske.

Fudbal 03.10.2015 | 16:20
Eva Karneiro: FA toleriše seksizam!

Bivša lekarka Čelsija Eva Karneiro oštro je kritikovala Fudbalsku asocijaciju Engleske (FA) koja je ocenila da menadžer Žoze Murinjio nije uputio seksističke uvrede na njen račun.

"FA se očigledno ne bori protiv seksizma i lošeg ophođenja prema ženama", ocenila je Karneiro koja se prvi put oglasila u javnosti otkako je pre dva meseca bila suspendovana, jer je uprkos nalogu Murinja izašla na teren u meču protiv Svonsija, kako bi pomogla povređenom Edenu Azaru.

Murinjo je taj njen postupak ocenio kao štetan i odlučio je da je suspenduje, a ona je prošle nedelje dala otkaz na mesto glavnog lelara Čelsija.

Do sukoba između Murinja i Karneirove došlo je tokom utakmice sa Svonsijem u avgustu (2:2), kada je sa fizioterapeutom utrčala na teren da pomognu Edenu Azaru, a Portugalac ih je izvređao jer su "plavci" već imali igrača manje na terenu i smatrao je da se nepotrebno gubi vreme.

Murinjo je kasnije Karneirovu suspendovao s posla, zbog čega su reagovala brojna lekarska udruženja, a menadžer je optužen i za "seksizam", da bi FA u četvrtak, nakon kraće istrage, odbacio tu optužbu.

Murinjo je ovog petka imao zanimljivu konferenciju na medije, tokom koje je rekao da će tek izabrati dan kada će pričati o tom slučaju.

Komentari / 0

Ostavite komentar