Мурињо: Ивановић не плаче, као неки од вас!

Једна од оних прес конференција Жозеа Муриња која се не пропушта.

Фудбал 03.10.2015 | 13:20
Мурињо: Ивановић не плаче, као неки од вас!

У дану када је "Даилy Маил", и не само тај британски таблоид, освануо с "инсајдер" причом о томе да је Жозе Мурињо оплео по појединцима у свлачионици Челсија, а то укључује и Немању Матића и Бранислава Ивановића, темпераментни менаџер изашао је на редовну конференцију за медије.

Повод за пресс био је меч са Саутемптоном у суботу у 18.30, али једва да се и проговорило о томе.

Мурињо није само под паљбом због пет пораза у 58 дана сезоне, скора 2-2-3 у Премијер лиги, изгубљене утакмице Лиге шампиона у уторак увече у Порту, већ и због ситуације са тимским лекаром Евом Канеиро, која је дала отказ у Челсију након што је Мурињо одбио да јој се извини за увреде.

Касније, и енглеске фудбалске власти одлучиле су да нема основа за поступак против Муриња, иако сама Канеиро није била испитивана. И због тога, поједини "јаки" људи у енглеском фудбалу критиковали су Португалца током ове бурне недеље.

Он је, смирујући тензије уочи утакмице у којој скоро па да нема право да не победи, старт сезоне 2015/16 описао као "најгори у каријери".

Тог јутра, љубитељи фудбала у Енглеској могли су да се наслађују трачевима о томе да је Мурињо сасуо Матићу у лице да "му је потребно превише додира да би смирио и контролисао лопту", као и да је Ивановић, капитен Челсија у ситуацијама када је Џон Тери на клупи (а, то је све чешће случај), добио порцију критика.

Ивановић је, према оценама највећег броја репортера са "Драгаа", одиграо најгору утакмицу од када је дошао у Челси, статистички гледано добио је тек десети дуел на утакмици, а пре тога Јасин Брахими "пробио" га је лаким дриблингом и припремио први гол Порта.

"Даилy Маил" писао је и то да је Сезар Аспиликуета чуо од Муриња "да игра само зато што нема другог левог бека тренутно", да је Португалац, који се није либио да уђе у расправу и са легендама Реала, имао оштру размену и са Теријем, итд, итд.

Мурињо је, наводно, кризе индивидуалаца углавном решавао разговорима у четири ока, међутим овог пута одлучио се да им саспе све у лице пред осталим фудбалерима и скоро да нико није прошао без "буквице", осим – према "Даилy Маилу" – "белог медведа" Дијега Косте.

Незванично, најгоре је прошао Оскар... Лоик Реми, Оскар и Радамел Фалкао нису ни путовали у Порто, док су Тери, Матић и Еден Азар почели утакмицу с клупе.

У петак, дан пре утакмице са саставом Роналда Кумана који је умео да помрси рачуне фаворитима и прошле и ове сезоне, Мурињо је рекао:

"Називам овај део сезоне најгорим периодом у каријери, са најгорим резултатима у каријери", рекао је Мурињо.

"Али, доживљавам га и као фантастично искуство, искуство за које не желим да ми се понови. Желим сутра да завршимо с овим и поново почнемо да побеђујемо. Мислим да је можда све ово стигло прекасно, да ми се ово догоди после 15 година каријере, то је прекасно, али је и нешто што ће ми помоћи да будем бољи. Ово је сјајно негативно искуство".

"Ја сам под великим искушењима све време, није ово најзахтевнији период каријере до сада, већ серија најгорих резултата. Никада нисам изгубио оволико мечева. То је чињеница".

Заправо, Челси је већ изгубио утакмица колико у целој прошлој сезони, шампионској.

Упитан да прокоментарише критике које је добио од председника Фудбалске асоцијације Грега Дајка, поводом "Случаја Ева Канеиро", Мурињо је рекао...

"Током претходна два месеца нисам уста отворио и наставићу тако да радим. Једног дана ћу рећи шта имам и изабраћу тај дан", рекао је.

"Ћутим јако дуго. Читам и слушам и гледам и ћутим. Кажем вам, могли бисмо да будемо овде цео дан причајући о томе. Моје време ће доћи, а ја ћу одлучити када".

О спекулацијама да после дуго времена клупа чека и Ивановића, рекао је...

"Он воли да разговара са мном о својим грешкама. Није један од оних што плачу због тога, попут неких од вас (новинара, прим. аут)..."

Да ли ово значи да Ивановић почиње? Процените сами...

Потом, Мурињо је питао да ли он као менаџер има право да окупи екипу и искритикује појединце?

"Играчи знају када праве грешке. Не знам како је код вас у редакцијама, изгледа да никога није брига за ваше грешке", рекао је.

"Код нас је другачије. То је отворена комуникације између свих нас, где нема кукања и плакања и нема 'примадона'".

Упитан за то што тројица нису ни отпутовала у Португалију, а тројица стандардних почела на клупи, Мурињо је рекао...

"Постоје ротације и трудимо се да их увек помало изведемо. Ментално, то је важно. Физички, такође. Али, постоји и ротација изазвана због нестабилности у приказаној игри. Када вежете четири или пет добрих игара, пронађете своју стабилност, останете чврсти. То је нормално. Али, нормално је и да константно тражите начин да добијете наредну утакмицу", објасио је Португалац.

О томе што навијачи Челсија, када год виде легенду, једног јединог, капитена, како год, на клупи... Певају песме Џону Терију, Мурињо је рекао:

"Навијачи могу да певају Џону Терију, важно је да га подржавају када не игра. Навијачи су сјајни", одговорио је Мурињо у свом препознатљивом маниру.

Коментари / 0

Оставите коментар