Човјек који је пустио дрон у Београду не може да гледа Србију!

Исмаилу Морини, који је признао да је управљао дроном који је прекинуо дуел између Србије и Албаније у Београду биће забрањен улаз на стадион у Елбасану.

Фудбал 03.10.2015 | 22:20
Човјек који је пустио дрон у Београду не може да гледа Србију!

Ту вест саопштио је генерални секретар Фудбалског савеза Албаније (ФСХФ) Илир Шуљку.

„Морина неће моћи да присуствује утакмици и то је сигурно 1.000 одсто“, рекао је Шуљку за локални портал „Панорама спорт“.

Утакмица између Албаније и Србије игра се 8. октобра у оквиру квалификација за Европско првенство 2016. године. Она носи посебан ризик пошто је први дуел два тима у октобру прошле године прекинут после инцидената који су уследили када се у 41. минуту меча изнад стадиона Партизана појавио дрон са заставом такозване Велике Албаније.

Европска фудбалска унија (УЕФА) је првобитно тај меч регистровала победом Србије, да би Суд за арбитражу у спорту прихватио жалбу Албаније и доделио репрезентацији те земље тријумф.

Шуљку каже да ће безбедност на мечу бити на највишем нивоу и додао да је тај догађај за Фудбалски савез Албаније само још једна фудбалска утакмица и да ће се у том духу она и припремити.

Исти лист преноси изјаву Морине да он није терориста и да му је жао што је донета таква одлука, те да су то Савез и полиција могли да држе у тајности.

Медији у Албанији пишу о тој утакмици као о најважнијој у последњих неколико година и пет дана уочи меча све насловне стране спортских часописа посвћене су дуелу Албаније и Србије.

Коментари / 0

Оставите коментар