Čovjek koji je pustio dron u Beogradu ne može da gleda Srbiju!

Ismailu Morini, koji je priznao da je upravljao dronom koji je prekinuo duel između Srbije i Albanije u Beogradu biće zabranjen ulaz na stadion u Elbasanu.

Fudbal 03.10.2015 | 22:20
Čovjek koji je pustio dron u Beogradu ne može da gleda Srbiju!

Tu vest saopštio je generalni sekretar Fudbalskog saveza Albanije (FSHF) Ilir Šuljku.

„Morina neće moći da prisustvuje utakmici i to je sigurno 1.000 odsto“, rekao je Šuljku za lokalni portal „Panorama sport“.

Utakmica između Albanije i Srbije igra se 8. oktobra u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine. Ona nosi poseban rizik pošto je prvi duel dva tima u oktobru prošle godine prekinut posle incidenata koji su usledili kada se u 41. minutu meča iznad stadiona Partizana pojavio dron sa zastavom takozvane Velike Albanije.

Evropska fudbalska unija (UEFA) je prvobitno taj meč registrovala pobedom Srbije, da bi Sud za arbitražu u sportu prihvatio žalbu Albanije i dodelio reprezentaciji te zemlje trijumf.

Šuljku kaže da će bezbednost na meču biti na najvišem nivou i dodao da je taj događaj za Fudbalski savez Albanije samo još jedna fudbalska utakmica i da će se u tom duhu ona i pripremiti.

Isti list prenosi izjavu Morine da on nije terorista i da mu je žao što je doneta takva odluka, te da su to Savez i policija mogli da drže u tajnosti.

Mediji u Albaniji pišu o toj utakmici kao o najvažnijoj u poslednjih nekoliko godina i pet dana uoči meča sve naslovne strane sportskih časopisa posvćene su duelu Albanije i Srbije.

Komentari / 0

Ostavite komentar