"Говорећи истину - Путин изазвао револуцију"

Протекле среде свет је видео разлику између Москве и Вашингтона, разлику у приступима двојице председника, пише колумниста Спутњика Пол Крег Робертс.

Свијет 02.10.2015 | 12:44
"Говорећи истину - Путин изазвао револуцију"

Према његовим речима, приступ Владимира Путина је био заснован на чињеницама, док се Барак Обама служио лажима “које му понестају“.

“Говорећи истину Путин је направио револуционарни чин. Речима да не може више да толерише актуелно стање у свету он је указао на деструкцију и хаос који је Вашингтон унео на Блиски исток, Северну Африку и Украјину“, пише Робертс.

Он је посебно обратио пажњу на питање које је Путин поставио: “Да ли схватате шта сте урадили?“.

“Његово питање ме подсећа на око које је Џозеф Велш поставио сенатора Џозефа Мекартија који је ловио вештице: “Да ли имате осећај за пристојност?“. То питање је значило крај Мекартијеве каријере. Можда ће Путиново питање имати сличан утицај и можда ће донети крај владавини америчког ексептионализма“, додаје Робертс.

Колумниста Спутњика је констатовао да свет види да Вашингтон и његови вазали крше међународне норме, као и да то не чини Русија.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Етнолог

02.10.2015 10:50

казу : "у лази су кратке ноге" али је запад увек некако успевао да их "продузи"видецемо ста це сада смислити .

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

02.10.2015 10:52

Путин је човјек који мало прича али много каже. Износи реалне чињенице. Обама као сви око њега много причају а ништа нема реалног смисла осим препотентности. Нема везе ако Обама оде са "власти", доћи ће неки други који ће исто причати по диктату америчких јастребова. У томе је разлика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дивља јабука

02.10.2015 11:54

Американци вјероватно не схватају шта власници најкрупнијег свјетског капитала раде по свијету. Да схватају, давно би се они дигли на ноге. Ако схватају, онда , хм, не знам шта бих рекао на то...на то...нато...НАТО! Могуће да им се свидја имати НАТО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мрка капа

02.10.2015 13:05

Лазови су то мој драги Владимире....лазови прави.

ОДГОВОРИТЕ