"Govoreći istinu - Putin izazvao revoluciju"

Protekle srede svet je video razliku između Moskve i Vašingtona, razliku u pristupima dvojice predsednika, piše kolumnista Sputnjika Pol Kreg Roberts.

Svijet 02.10.2015 | 12:44
"Govoreći istinu - Putin izazvao revoluciju"

Prema njegovim rečima, pristup Vladimira Putina je bio zasnovan na činjenicama, dok se Barak Obama služio lažima “koje mu ponestaju“.

“Govoreći istinu Putin je napravio revolucionarni čin. Rečima da ne može više da toleriše aktuelno stanje u svetu on je ukazao na destrukciju i haos koji je Vašington uneo na Bliski istok, Severnu Afriku i Ukrajinu“, piše Roberts.

On je posebno obratio pažnju na pitanje koje je Putin postavio: “Da li shvatate šta ste uradili?“.

“Njegovo pitanje me podseća na oko koje je Džozef Velš postavio senatora Džozefa Mekartija koji je lovio veštice: “Da li imate osećaj za pristojnost?“. To pitanje je značilo kraj Mekartijeve karijere. Možda će Putinovo pitanje imati sličan uticaj i možda će doneti kraj vladavini američkog ekseptionalizma“, dodaje Roberts.

Kolumnista Sputnjika je konstatovao da svet vidi da Vašington i njegovi vazali krše međunarodne norme, kao i da to ne čini Rusija.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Etnolog

02.10.2015 10:50

kazu : "u lazi su kratke noge" ali je zapad uvek nekako uspevao da ih "produzi"videcemo sta ce sada smisliti .

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

02.10.2015 10:52

Putin je čovjek koji malo priča ali mnogo kaže. Iznosi realne činjenice. Obama kao svi oko njega mnogo pričaju a ništa nema realnog smisla osim prepotentnosti. Nema veze ako Obama ode sa "vlasti", doći će neki drugi koji će isto pričati po diktatu američkih jastrebova. U tome je razlika.

ODGOVORITE
Name

divlja jabuka

02.10.2015 11:54

Amerikanci vjerovatno ne shvataju šta vlasnici najkrupnijeg svjetskog kapitala rade po svijetu. Da shvataju, davno bi se oni digli na noge. Ako shvataju, onda , hm, ne znam šta bih rekao na to...na to...nato...NATO! Moguće da im se svidja imati NATO.

ODGOVORITE
Name

mrka kapa

02.10.2015 13:05

Lazovi su to moj dragi Vladimire....lazovi pravi.

ODGOVORITE