ЛЕ: Аугзбург - Партизан 1:3, реакције...

Тренер Партизана Зоран Милинковић рекао је после победе у Аугсбургу да су његови играчи показали карактер у значајној утакмици. Један од најбољих на терену, капитен Стефан Бабовић, покушао је да објасни колико важан резултат је Партизан остварио. Андрија – два гола и асистенција, Живко – бројне одбране. Тандем Живковића сјајним партијама најзаслужнији је за велику победу Партизана против Аугзбурга у 2. колу Лиге Европе, којом су црно-бели избили на чело своје групе као једини тим са максималних шест бодова. И један и други после меча кажу да су били оптимисти. 

Фудбал 02.10.2015 | 12:40
ЛЕ: Аугзбург - Партизан 1:3, реакције...

Црно-бели су славили против немачког бундеслигаша Аугзбурга 3:1 и преузели вођство на табели Л групе Лиге Европе.

"Стефан и Живко су одиграли јако добар меч, а видели сте какав је бисер Андрија", каже тренер Зоран Милинковић.

Ни после победе, коју навијачи, функционери и фудбалери Партизана називају историјском, тренер црно-белих Зоран Милинковић није обележио осмесима.

Бар не у јавности.

С истим лицем с којим је излазио пред новинаре и када је губио утакмице, и једнако мирним и сталоженим гласом, популарни "Киза" говорио је о утакмици Аугзбург - Партизан завршеној резултатом 1:3.

"Имали смо веома тежак меч, Аугзбург је пропустио пуно прилика и притискао свих 90 минута наш гол. Ми смо покушали да то испарирамо и на паметан начин сачекамо наше моменте када се појави простор, тако смо у неколико наврата и у првом полувремену долазили у изгледне прилике. Под јаким притиском Аугзбурга добили смо црвени картон, али су играчи показали да имају карактер и квалитет да изнесу овакав меч", рекао је Милинковић, тренер који ће остати упамћен као онај који је црно-белима донео прву победу у гостима икада у групној фази неког евро-купа:

"Партизан ове године игра јако добро у Европи и даћемо све од себе да наставимо овако иако су противници веома јаки и за респект. Сјајан је осећај победити у гостима у Европи, нисам знао за тај податак. Играчи су хероји много тога су издржали и направили велику победу за нас и за наше навијаче који заслужују велико хвала за подршку коју су нам давали".

Осврнуо се Милинковић и на учинак појединаца иако у први мах није имао намеру.

"Стефан је одиграо јако добар меч. Не би било фер да истичем још некога, али видели сте какав је бисер Андрија Живковић, дете Партизана, светски првак. Живко имао фантастичан меч. Балажиц и Оумару су повредама платили цех нон-стоп играња. Ово је 20. меч Партизана за нешто више од два месеца", подсетио је Милинковић.

После неколико сезона током којих су генерације и генерације фудбалера Партизана покушавале да објасне силне поразе на гостовањима у Европи, овог пута капитен Стефан Бабовић требало је да уради супротно – да објасни победу!

"Велика победа Партизана. Никада нисмо добили у Немачкој", рекао је Бабовић у разговору са нашим репортером из Немачке, Владимом Сукдолаком.

"Морамо да будемо свесни шта смо урадили, али у добру се не понеси, у злу се не понизи. Нема сад неке велике еуфорије, хајде да кажемо да је ово била историјска победа, али да одмах гледамо напред".

Аугзбург – Партизан 1:3, тако да црно-бели после победе од 3:2 над АЗ Алкмаром у Београду имају шест бодова у Групи Л и лидери су у конкуренцији тима попут Атлетик Билбаоа.

"Људи, морамо неке ствари да схватимо. Говорили смо 'БАТЕ Борисов овакав-онакав', они победе Рому. Говорили смо 'АЗ Алкмар није нешто', они победе Билбао. Реално је да смо победили две велике екипе и узели шест бодова у групи у којој су сви реално јачи од нас. И финансијски и организационо, како год хоћете...", рекао је Бабовић и додао:

"Имају Алтинтопа, Матавжа, Бобадиљу... Играче који су плаћени. Ту је био и Троховски, велики играч. Зато кажем да је ово историјска победа, било је ово изузетно лепо искуство за нас. Драго ми је да смо обрадовали навијаче, јавност, све живе и мислим да ће ово бити велики подстрек за даље. Овај тим заиста вреди".

Како је све изгледало на терену?

"Говорио сам момцима у свлачионици да су то Немци и да ће играти 90 минута у 'фулу'. Кад смо примили гол мало сам се уплашио, јер сам знао да ће да наваљују 90 минута, видели сте и сами како су играли? Нападају, нема...", слегао је раменима и нагласио:

"И ми смо њих, наравно, јер ова екипа има квалитета".

Публика на трибинама, али и сами представници клуба на Тwиттер профилу током утакмице, жалили су се да је Партизан трећи гол дао не поштујући "фер-плеј", а свему је претходио ваш дуел са играчем Аугзбурга на средини терена.

"Дали смо трећи гол потпуно регуларно, јер је њихов играч покушао да исценира фаул, нисам га ни закачио, тако да нема говора о неком кршењу 'фер-плеја'", рекао је Бабовић.

На опаску да, после одређеног времена, јесте сигнализирао рукама да ривал лежи на трави, рекао је са осмехом...

"Јесам, показао сам на њега да лежи, јер је лежао, али добро је што Жиле није избацио лопту из игре, већ у гол".

Подршка?

"Врхунска. Ово што су наши навијачи приредили у Немачкој, да надјачају цео стадион, то само могу они".

Две победе са по три постигнута гола?

"Ја мислим да је то за поштовање".

Која је била тежа?

"Обе су биле тешке. Психолошки је била тешка против Алкмара, после дербија, али и ова, јер смо имали кризни период у домаћем првенству".

Ко је био јунак?

"Жиле (голман). Био је одличан Жиле, кратко је био у кризи, а вечерас је показао да је прави голман, да је врхунски калибар, ми сви верујемо у њега", рекао је Бабовић на крају разговора.

Голман Партизана Живко Живковић рекао је за „Вечерње новости“ после тријумфа над Аугсбургом са 3:1 у другом колу Лиге Европе да је то тимски успех.

„Честитао бих саиграчима на победи и великој борби од првог до 90. минута. Аугсбург је доминирао последњих десет минута, али смо успели да издржимо“, рекао је Живко Живковић.

„Мало нас пореметило искључење Субића, али ипак смо се дигли. Цео тим заслужан што смо добили. И кад добијамо и кад губимо смо тим“, додао је голман Партизана, преносе „Вечерње новости“.

Млађи Живковић, Андрија, захвалио се Стефану Бабовићу за асистенцију код првог гола.

"Стефан ме баш разуме на терену. Послао ми је одличну лопту".

И он је нагласио да је био оптимиста уочи гостовања у Аугзбургу.

"Када смо долазили, причали смо да идемо на победу. То смо и доказали. Тако ћемо увек да играмо, само да имамо мало више среће. За сада нам добро иде и надам се да ће наставити тако. Ова победа нам јако значи на самопоуздању".

Открио је Андрија да је у финишу меча играо под боловима.

"Имао сам проблема са задњом ложом последњих 10-15 минута, али сам издржао".

Тренер Аугзбурга Маркус Вајнцерл није могао да верује шта су све његови изабраници успели да промаше.

"Превише прилика пропустили, назад направили грешке и противник је то казнио. Фали нам самопоуздање и ефикасност у нападу, примљени голови су след лоших догађаја. Живковић је сјајно користио све наше пропусте, једноставно био је прави кад је требало, а ми смо много промашивали. Не мислим да смо компликовали пред голом једноставно није нас ишло".

Да ли вас је Партизан изненадио нечим?

"Живковић, Бабовић и Брашанац су нам правили доста проблема, посебно Андрија који је постигао два гола. Није још све изгубљено, верујем да можемо даље", рекао је Вајцерл који ће са екипом допутовати у Београд на меч последњег, 6. кола у Групи Л, почетком децембра.

Ако пре тога не буде смењен, јер му прилично лоше иде и у Бундеслиги и у Лиги Европе.

Партизан у наредној утакмици Лиге Европе дочекује 22. октобра Атлетик Билбао.

Коментари / 0

Оставите коментар