LE: Augzburg - Partizan 1:3, reakcije...

Trener Partizana Zoran Milinković rekao je posle pobede u Augsburgu da su njegovi igrači pokazali karakter u značajnoj utakmici. Jedan od najboljih na terenu, kapiten Stefan Babović, pokušao je da objasni koliko važan rezultat je Partizan ostvario. Andrija – dva gola i asistencija, Živko – brojne odbrane. Tandem Živkovića sjajnim partijama najzaslužniji je za veliku pobedu Partizana protiv Augzburga u 2. kolu Lige Evrope, kojom su crno-beli izbili na čelo svoje grupe kao jedini tim sa maksimalnih šest bodova. I jedan i drugi posle meča kažu da su bili optimisti. 

Fudbal 02.10.2015 | 12:40
LE: Augzburg - Partizan 1:3, reakcije...

Crno-beli su slavili protiv nemačkog bundesligaša Augzburga 3:1 i preuzeli vođstvo na tabeli L grupe Lige Evrope.

"Stefan i Živko su odigrali jako dobar meč, a videli ste kakav je biser Andrija", kaže trener Zoran Milinković.

Ni posle pobede, koju navijači, funkcioneri i fudbaleri Partizana nazivaju istorijskom, trener crno-belih Zoran Milinković nije obeležio osmesima.

Bar ne u javnosti.

S istim licem s kojim je izlazio pred novinare i kada je gubio utakmice, i jednako mirnim i staloženim glasom, popularni "Kiza" govorio je o utakmici Augzburg - Partizan završenoj rezultatom 1:3.

"Imali smo veoma težak meč, Augzburg je propustio puno prilika i pritiskao svih 90 minuta naš gol. Mi smo pokušali da to ispariramo i na pametan način sačekamo naše momente kada se pojavi prostor, tako smo u nekoliko navrata i u prvom poluvremenu dolazili u izgledne prilike. Pod jakim pritiskom Augzburga dobili smo crveni karton, ali su igrači pokazali da imaju karakter i kvalitet da iznesu ovakav meč", rekao je Milinković, trener koji će ostati upamćen kao onaj koji je crno-belima doneo prvu pobedu u gostima ikada u grupnoj fazi nekog evro-kupa:

"Partizan ove godine igra jako dobro u Evropi i daćemo sve od sebe da nastavimo ovako iako su protivnici veoma jaki i za respekt. Sjajan je osećaj pobediti u gostima u Evropi, nisam znao za taj podatak. Igrači su heroji mnogo toga su izdržali i napravili veliku pobedu za nas i za naše navijače koji zaslužuju veliko hvala za podršku koju su nam davali".

Osvrnuo se Milinković i na učinak pojedinaca iako u prvi mah nije imao nameru.

"Stefan je odigrao jako dobar meč. Ne bi bilo fer da ističem još nekoga, ali videli ste kakav je biser Andrija Živković, dete Partizana, svetski prvak. Živko imao fantastičan meč. Balažic i Oumaru su povredama platili ceh non-stop igranja. Ovo je 20. meč Partizana za nešto više od dva meseca", podsetio je Milinković.

Posle nekoliko sezona tokom kojih su generacije i generacije fudbalera Partizana pokušavale da objasne silne poraze na gostovanjima u Evropi, ovog puta kapiten Stefan Babović trebalo je da uradi suprotno – da objasni pobedu!

"Velika pobeda Partizana. Nikada nismo dobili u Nemačkoj", rekao je Babović u razgovoru sa našim reporterom iz Nemačke, Vladimom Sukdolakom.

"Moramo da budemo svesni šta smo uradili, ali u dobru se ne ponesi, u zlu se ne ponizi. Nema sad neke velike euforije, hajde da kažemo da je ovo bila istorijska pobeda, ali da odmah gledamo napred".

Augzburg – Partizan 1:3, tako da crno-beli posle pobede od 3:2 nad AZ Alkmarom u Beogradu imaju šest bodova u Grupi L i lideri su u konkurenciji tima poput Atletik Bilbaoa.

"Ljudi, moramo neke stvari da shvatimo. Govorili smo 'BATE Borisov ovakav-onakav', oni pobede Romu. Govorili smo 'AZ Alkmar nije nešto', oni pobede Bilbao. Realno je da smo pobedili dve velike ekipe i uzeli šest bodova u grupi u kojoj su svi realno jači od nas. I finansijski i organizaciono, kako god hoćete...", rekao je Babović i dodao:

"Imaju Altintopa, Matavža, Bobadilju... Igrače koji su plaćeni. Tu je bio i Trohovski, veliki igrač. Zato kažem da je ovo istorijska pobeda, bilo je ovo izuzetno lepo iskustvo za nas. Drago mi je da smo obradovali navijače, javnost, sve žive i mislim da će ovo biti veliki podstrek za dalje. Ovaj tim zaista vredi".

Kako je sve izgledalo na terenu?

"Govorio sam momcima u svlačionici da su to Nemci i da će igrati 90 minuta u 'fulu'. Kad smo primili gol malo sam se uplašio, jer sam znao da će da navaljuju 90 minuta, videli ste i sami kako su igrali? Napadaju, nema...", slegao je ramenima i naglasio:

"I mi smo njih, naravno, jer ova ekipa ima kvaliteta".

Publika na tribinama, ali i sami predstavnici kluba na Twitter profilu tokom utakmice, žalili su se da je Partizan treći gol dao ne poštujući "fer-plej", a svemu je prethodio vaš duel sa igračem Augzburga na sredini terena.

"Dali smo treći gol potpuno regularno, jer je njihov igrač pokušao da iscenira faul, nisam ga ni zakačio, tako da nema govora o nekom kršenju 'fer-pleja'", rekao je Babović.

Na opasku da, posle određenog vremena, jeste signalizirao rukama da rival leži na travi, rekao je sa osmehom...

"Jesam, pokazao sam na njega da leži, jer je ležao, ali dobro je što Žile nije izbacio loptu iz igre, već u gol".

Podrška?

"Vrhunska. Ovo što su naši navijači priredili u Nemačkoj, da nadjačaju ceo stadion, to samo mogu oni".

Dve pobede sa po tri postignuta gola?

"Ja mislim da je to za poštovanje".

Koja je bila teža?

"Obe su bile teške. Psihološki je bila teška protiv Alkmara, posle derbija, ali i ova, jer smo imali krizni period u domaćem prvenstvu".

Ko je bio junak?

"Žile (golman). Bio je odličan Žile, kratko je bio u krizi, a večeras je pokazao da je pravi golman, da je vrhunski kalibar, mi svi verujemo u njega", rekao je Babović na kraju razgovora.

Golman Partizana Živko Živković rekao je za „Večernje novosti“ posle trijumfa nad Augsburgom sa 3:1 u drugom kolu Lige Evrope da je to timski uspeh.

„Čestitao bih saigračima na pobedi i velikoj borbi od prvog do 90. minuta. Augsburg je dominirao poslednjih deset minuta, ali smo uspeli da izdržimo“, rekao je Živko Živković.

„Malo nas poremetilo isključenje Subića, ali ipak smo se digli. Ceo tim zaslužan što smo dobili. I kad dobijamo i kad gubimo smo tim“, dodao je golman Partizana, prenose „Večernje novosti“.

Mlađi Živković, Andrija, zahvalio se Stefanu Baboviću za asistenciju kod prvog gola.

"Stefan me baš razume na terenu. Poslao mi je odličnu loptu".

I on je naglasio da je bio optimista uoči gostovanja u Augzburgu.

"Kada smo dolazili, pričali smo da idemo na pobedu. To smo i dokazali. Tako ćemo uvek da igramo, samo da imamo malo više sreće. Za sada nam dobro ide i nadam se da će nastaviti tako. Ova pobeda nam jako znači na samopouzdanju".

Otkrio je Andrija da je u finišu meča igrao pod bolovima.

"Imao sam problema sa zadnjom ložom poslednjih 10-15 minuta, ali sam izdržao".

Trener Augzburga Markus Vajncerl nije mogao da veruje šta su sve njegovi izabranici uspeli da promaše.

"Previše prilika propustili, nazad napravili greške i protivnik je to kaznio. Fali nam samopouzdanje i efikasnost u napadu, primljeni golovi su sled loših događaja. Živković je sjajno koristio sve naše propuste, jednostavno bio je pravi kad je trebalo, a mi smo mnogo promašivali. Ne mislim da smo komplikovali pred golom jednostavno nije nas išlo".

Da li vas je Partizan iznenadio nečim?

"Živković, Babović i Brašanac su nam pravili dosta problema, posebno Andrija koji je postigao dva gola. Nije još sve izgubljeno, verujem da možemo dalje", rekao je Vajcerl koji će sa ekipom doputovati u Beograd na meč poslednjeg, 6. kola u Grupi L, početkom decembra.

Ako pre toga ne bude smenjen, jer mu prilično loše ide i u Bundesligi i u Ligi Evrope.

Partizan u narednoj utakmici Lige Evrope dočekuje 22. oktobra Atletik Bilbao.

Komentari / 0

Ostavite komentar