У току претреси на 23 локације у Тузли

С циљем сузбијања илегалне трговине половних аутомобила, а по наредби неколико општинских судова, службеници МУП-а ТК од јутрос претресају 23 локације.

Босна и Херцеговина 02.10.2015 | 12:19
У току претреси на 23 локације у Тузли

Како дознаје Бпортал.ба, по наредби Кантоналног тужилаштва, акција се проводи у Тузли, Живиницама, Лукавцу, Калесији, Грачаници и Градачцу.

- Претреси су почели јутрос, осумњичен је већи број особа за недозвољену трговину половним аутомобилима. Акција се припремала у протеклом периоду заједно са МУП-ом ТК. Након претреса биће привремено одузети аутомобили који буду пронађени, казао је Адмир Арнаутовић, портпарол Кантоналног тужилаштва Тузланског кантона.

По завршетку акције МУП ТК ће Тужилаштву прослиједити извјештај о претресу и почињеним кривичним дјелима, након чега ће Тужилаштво формирати предмете.

Према незваничним информацијама, акција је усмјерена против такозваних мањих илегалних трговаца аутомобилима на подручју Тузланског кантона.

(ННБпортал.ба)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Возач

02.10.2015 11:42

Како трговина половном робом а тиме и аутомобилима може бити илегална? Уз то, на сваки увезени ауто се неизбјежно плати малопродајни порез 17% што уствари није законито јер није плаћена царина. Изгледа да фирме које се баве увозом на велико нису више у стању варати купце па сад ударају по момцима који довозе једно или два возила, продају их, па иду по друга.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалучанин

02.10.2015 11:44

МУП би требало да се бави лоповијом у вези процјене вриједности возила. Сви знаммо да цариници, у сарадњи са шпедитерима, клепају огромне паре.

ОДГОВОРИТЕ