Напади у Сирији ће трајаће четири мјесеца

Удари руских ваздухопловних снага у Сирији биће интензивирани и трајаће три до четири месеца, изјавио је данас председник Спољнополитичког одбора Државне думе Алексеј Пушков.

Свијет 02.10.2015 | 10:45
Напади у Сирији ће трајаће четири мјесеца

"Увијек постоји ризик да вас нешто омете, али у Москви разговарамо о операцији која ће трајати три до четири мјесеца", рекао је Пушков за француску радио станицу "Европа 1".

Пушков је ово изјавио неколико сати уочи доласка руског предсједника Владимира Путина у Париз, гдје ће се састати са лидерима Француске, Њемачке и Украјине, прењеле су агенције.

Русија је прије два дана покренула војне операције против Исламске државе у Сирији, а Министарство одбране је саопштило да су мете војна опрема, комуникације, складишта оружја, муниција и гориво.

Руски Комерсант је, позивајући се на војне изворе, објавио да су ангажовани бомбардери "Су-24М", "Су-34", борбени авиони "Су-30" и борбени хеликоптери "Ми-24".

Како је рекао прес секретар руског предсједника Дмитриј Песков, главни задатак руског ваздухопловства у Сирији је борба против тероризма и подршка легитимним сиријским властима у антитерористичким напорима.

Руско Министарство одбране обајвило је утрос нове снимке о разарању терористичких мета у Сирији, укључујући командни центар Исламске државе и тренинг камп.

Министарство је саопштило, како наводи “Раша тудеј” да су током другог дана ваздушне кампање авиони Су-24М и Су-25 имали осам летова у провинцији Латакија на медитеранској обали где су гађали пет циљева Исламске државе.

На основу прикупљених обавјештајних података из више различитих извора, укључујући снимке из ваздуха, Министарство је потврдило потпуно уништење терористичких мета у провинцији Идлиб.

Један од објављених снимака приказује како руски авион погађа терористички тренинг капм и складиште муниције.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар