Napadi u Siriji će trajaće četiri mjeseca

Udari ruskih vazduhoplovnih snaga u Siriji biće intenzivirani i trajaće tri do četiri meseca, izjavio je danas predsednik Spoljnopolitičkog odbora Državne dume Aleksej Puškov.

Svijet 02.10.2015 | 10:45
Napadi u Siriji će trajaće četiri mjeseca

"Uvijek postoji rizik da vas nešto omete, ali u Moskvi razgovaramo o operaciji koja će trajati tri do četiri mjeseca", rekao je Puškov za francusku radio stanicu "Evropa 1".

Puškov je ovo izjavio nekoliko sati uoči dolaska ruskog predsjednika Vladimira Putina u Pariz, gdje će se sastati sa liderima Francuske, Njemačke i Ukrajine, prenjele su agencije.

Rusija je prije dva dana pokrenula vojne operacije protiv Islamske države u Siriji, a Ministarstvo odbrane je saopštilo da su mete vojna oprema, komunikacije, skladišta oružja, municija i gorivo.

Ruski Komersant je, pozivajući se na vojne izvore, objavio da su angažovani bombarderi "Su-24M", "Su-34", borbeni avioni "Su-30" i borbeni helikopteri "Mi-24".

Kako je rekao pres sekretar ruskog predsjednika Dmitrij Peskov, glavni zadatak ruskog vazduhoplovstva u Siriji je borba protiv terorizma i podrška legitimnim sirijskim vlastima u antiterorističkim naporima.

Rusko Ministarstvo odbrane obajvilo je utros nove snimke o razaranju terorističkih meta u Siriji, uključujući komandni centar Islamske države i trening kamp.

Ministarstvo je saopštilo, kako navodi “Raša tudej” da su tokom drugog dana vazdušne kampanje avioni Su-24M i Su-25 imali osam letova u provinciji Latakija na mediteranskoj obali gde su gađali pet ciljeva Islamske države.

Na osnovu prikupljenih obavještajnih podataka iz više različitih izvora, uključujući snimke iz vazduha, Ministarstvo je potvrdilo potpuno uništenje terorističkih meta u provinciji Idlib.

Jedan od objavljenih snimaka prikazuje kako ruski avion pogađa teroristički trening kapm i skladište municije.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar