Осврт: Величанствено! Геније Андрија и хоботница Живко покорили Њемачку!

Парни ваљак хита ка европском пролећу! Црно-бели савладали Аугзбург (3:1) и издвојили се као лидери Групе Л!

 

Фудбал 02.10.2015 | 00:15
Осврт: Величанствено! Геније Андрија и хоботница Живко покорили Њемачку!

Чудо! Чудо невиђено! Навијачи Партизана - гледајте и уживајте! Црно-бели су током септембра тањили живца Гробарима посртањима у Суперлиги и већ после првог таквог Живко Живковић им је обећао:
„Будите сигурни да ћемо се за ово одужити нашој публици“.

Непуне три седмице касније дар присталицама клуба из Хумске 1 делује величанствено. Првак Србије је лидер Групе Л Лиге Европе, пошто је на гостовању Аугзбургу оставрио историјску победу. Први пут откако се игра фудбал Парни ваљак се тријумфално вратио из Немачке, где је наплатио гро промашаја из претходне три првенствене утакмице и скоро перфектном реализацијом послао на патос дебитанта у међународним куповима.

Аугзбург - Партизан 1:3 (0:1)!!!

У клупским алманасима Партизана остаће вечно записано да је Андрија Живковић још једном блиставом партијом прекинуо црни низ црно-белих на гостовањима у групним фазама Лиге Европе (15 мечева), али и да је његов презимењак међу стативама Живко дао готово једнак допринос првом тријумфу црно-белих над неким немачким кубом после више од три деценије.

Те 1983. у Београду је пао Динамо из Берлина, а вечерас је Аугзбург пао као кригле пива из оближњем Минхену, где се ових дана одржава Октобарфест. Највише захваљујући основи Андрија - Живко. Први је заобилазио непажљиве штопере баварског тима као да се налази на теренима у Србији, а други феноменалним интервенцијама оправдао поверење струке и наговестио да у њему има материјала и за далеко већи клуб од Партизана.

Можда то није била блистава партија, можда се нико неће сећати како су црно-бели заправо играли, али ће се на Топчидерском брду заувек памтити и препричавати феноменална асистенција Стефана Бабовића из 31. минута и погодак златног српског Орлића који је у тренуцима кад је Аугзбург био квалитетнији ривал донео гостима предност коју је нешто раније могао и изненађујући стартер Ален Стевановић.

Успех Партизана добија на значају ако се зна да је Абубакар Оумару морао ван игре половином првог дела, а Грегор Балажиц на почетку другог, међутим, упркос повредама двојице важних играча, екипа Зорана Милинковића не само да није губила главу, него је у сваком тренутку деловала довољно спремно да зада још један ударац ривалу који је преко Раула Бобадиље стварао шансе и није их користио највише захваљујући супер расположеном Живку Живковићу.

Црно-бели за вођство од 2:0 могу да захвале неспретном Џи Донг Вону, мада би било неправедно према српском прваку кад би се заслуге за величанствену победу приписале само аутоголу корејског везисте. Напротив, још један тренутак генијалности Андрије Живковића смирио је нападе панике који су се на тренутак појавили после заслуженог поготка Раула Бобадиље, међутим, и пре и после тога Партизан је био тај који је играо - европски.

Зато је и заслужио ову победу, иако се на крају бранио после искључења Субића. Штавише, заслужио је да презими у Европи, а после победе у Аугзбургу тај циљ му делује и те како достижним, јер је АЗ слављем над Атлетик Билбаом (2:1) помогао прогурао екипи из Хумске 1 да се осами на првом месту табеле Групе Л.

Леп поглед одатле, зар не?

Коментари / 0

Оставите коментар