ЛЕ: И догоди се чудо! Падоше Нијемци након 30 година!

Партизан пуне три деценије није успео да победи немачки тим, а онда је са 3:1 (1:0) срушио Аугсбург на гостовању, у 2. колу Лиге Европе! Шампиони Србије су у последњих седам гостовања бундеслигашима доживели поразе, да би сада превазишли две повреде и црвени картон за велики тријумф и врх групе Л са максималним учинком.

Фудбал 01.10.2015 | 20:55
ЛЕ: И догоди се чудо! Падоше Нијемци након 30 година!

Имали су навијачи црно-белих пријатељски дочек, присталице домаћих су покушали своје да охрабре спектакуларном кореографијом, а Партизан је хладнокрвно ушао у меч иако је било малих измена у саставу.

Новајлија Субић се одлично снашао на левој страни у дефанзиви, Оумару је заузео место у центру шпица, по боковима су дејствовали Живковић и Стевановић, а офанзива бундеслигаша успешно је неутралисана.

Највише је претио Бобадиља, његов ударац је Субић испред гола зауставио у 13. минуту, а када је севнула контра, покушај Стевановића изблокиран је испред петерца голмана Хица.

Једина невоља за Милинковића у првом делу игре била је повреда Абубакара Оумаруа због које је у игру у 22. минуту ушао Валери Божинов, али ни за њега није било прилика да се истакне, јер се углавном вребала шанса за контру.

Живко Живковић је средином полувремена зауставио нови шут Бобадиље, Матавж се није прославио реализацијом ударцем главом, за шта је стигла казна одличним комбиновањем Бабовића и Андрије Живковића. Оспоравани капитен је лоб пасом упослио "златног орлића", који је са десног крила ушао у средину између двојице чувара, одакле је погодио даљи угао (0:1), што је недавно већ учинио неколико пута.

Поделио је Живковић радост са око 1.000 навијача, који су затим и морали мало да стрепе због Бобадиље - Парагвајац је још једном опробао ударац, тик изнад пречке, што је било све вредно помена пред одлазак на одмор.

Као да није могло без проблема за шампиона Србије, у паузи је Милинковић направио и другу принудну измену, заменивши повређеног Грегора Балажица Остојићем, док је незадовољни Вајнцерл освежио екипу увођењем Есвајна и Макса уместо Матавжа и Фелнера.

Повукао се тим из Хумске и још једном је Живко Живковић био на мукама, овај пут му је рефлексе тестирао одморни Есвајн, али га је зато брзо обрадовао гол на другој страни. У 54. минуту је неспретни Донг-Вон послао лопту у сопствену мрежу гледајући утрчавање Фабрисија (0:2), но славље је кратко трајало.

Први озбиљнији напад Аугсбурга који је уследио резултирао је повратком у меч, захваљујући наивности одбране. Тројица играча су се залетела на леву страну ка Халилу Алтинтопу, а Турчин је лаганим пасом упослио Бобадиљу коме није било тешко да матира Живковића (1:2).

Као да је то разљутило презимењака голмана црно-белих, до Андрије је лопта дошла након лоше реакције дефанзиваца Аугсбурга, а један је просле његовог шута преусмерио лопту у мрежу преваривши Хица за 1:3. Још једном се славље покварило на кратко, у размаку од само четири минута Субић је непотребно добио два жута картона. Први због шутирања лопте после судијске одлуке, други због фаула са леђа, па је и трећа измена Милинковића била принудна. Уместо Божинова, чији је један добар покушај заустављен, у игру је ушао леви бек Немања Петровић.

Трећи гол је ипак дотукао Аугсбург, није помагало ни симулирање Немцима, када су Бобадиља и Есвајн покушавали да преваре румунског арбитра Тудора, а њихови налети били су све лакши плен за чувара мреже црно-белих.

Аугсбург - Партизан 1:3 (0:1)
(Бобадиља 57 - Живковић 31, 62, Донг-Вон 54)

Стадион: Аугсбург Арена Гледалаца: 23.000 Судија: Александру Тудор (Румунија)

Аугсбург: Хиц, Верхег, Хонг, Калсен-Бракер (од 75. Троховски), Фелнер (од 46. Макс), Бајер, Ја-Чеол, Алтинтоп, Донг-Вон, Бобадиља, Матавж (од 46. Есвејн)

Партизан: Живковић, Субић, Фабрисио, Балажиц (од 47. Остојић), Вулићевић, Брашанац, Јевтовић, Бабовић, Стевановић, Живковић, Оумару (од 22. Божинов, од 67. Петровић)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Хаха

01.10.2015 18:58

Како овај Бозиц брзо писе кад Партизан победи а кад је дерби био 3 дана није текста било. Ал добар си Бозицу постујем те. Легенда си и некад један од бољих судија :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

симоне заза

01.10.2015 19:11

Ја сам Божићев дрвени адвокат! Није он био један од бољих, већ најбољи и најпоштенији судији којег је Семберија имала! А то што је човјек Гробар, па нико није савршен! Хахахаха!!! И да те исправим, објавио је одмах кад је Звезда тукла Партизан.