LE: I dogodi se čudo! Padoše Nijemci nakon 30 godina!

Partizan pune tri decenije nije uspeo da pobedi nemački tim, a onda je sa 3:1 (1:0) srušio Augsburg na gostovanju, u 2. kolu Lige Evrope! Šampioni Srbije su u poslednjih sedam gostovanja bundesligašima doživeli poraze, da bi sada prevazišli dve povrede i crveni karton za veliki trijumf i vrh grupe L sa maksimalnim učinkom.

Fudbal 01.10.2015 | 20:55
LE: I dogodi se čudo! Padoše Nijemci nakon 30 godina!

Imali su navijači crno-belih prijateljski doček, pristalice domaćih su pokušali svoje da ohrabre spektakularnom koreografijom, a Partizan je hladnokrvno ušao u meč iako je bilo malih izmena u sastavu.

Novajlija Subić se odlično snašao na levoj strani u defanzivi, Oumaru je zauzeo mesto u centru špica, po bokovima su dejstvovali Živković i Stevanović, a ofanziva bundesligaša uspešno je neutralisana.

Najviše je pretio Bobadilja, njegov udarac je Subić ispred gola zaustavio u 13. minutu, a kada je sevnula kontra, pokušaj Stevanovića izblokiran je ispred peterca golmana Hica.

Jedina nevolja za Milinkovića u prvom delu igre bila je povreda Abubakara Oumarua zbog koje je u igru u 22. minutu ušao Valeri Božinov, ali ni za njega nije bilo prilika da se istakne, jer se uglavnom vrebala šansa za kontru.

Živko Živković je sredinom poluvremena zaustavio novi šut Bobadilje, Matavž se nije proslavio realizacijom udarcem glavom, za šta je stigla kazna odličnim kombinovanjem Babovića i Andrije Živkovića. Osporavani kapiten je lob pasom uposlio "zlatnog orlića", koji je sa desnog krila ušao u sredinu između dvojice čuvara, odakle je pogodio dalji ugao (0:1), što je nedavno već učinio nekoliko puta.

Podelio je Živković radost sa oko 1.000 navijača, koji su zatim i morali malo da strepe zbog Bobadilje - Paragvajac je još jednom oprobao udarac, tik iznad prečke, što je bilo sve vredno pomena pred odlazak na odmor.

Kao da nije moglo bez problema za šampiona Srbije, u pauzi je Milinković napravio i drugu prinudnu izmenu, zamenivši povređenog Gregora Balažica Ostojićem, dok je nezadovoljni Vajncerl osvežio ekipu uvođenjem Esvajna i Maksa umesto Matavža i Felnera.

Povukao se tim iz Humske i još jednom je Živko Živković bio na mukama, ovaj put mu je reflekse testirao odmorni Esvajn, ali ga je zato brzo obradovao gol na drugoj strani. U 54. minutu je nespretni Dong-Von poslao loptu u sopstvenu mrežu gledajući utrčavanje Fabrisija (0:2), no slavlje je kratko trajalo.

Prvi ozbiljniji napad Augsburga koji je usledio rezultirao je povratkom u meč, zahvaljujući naivnosti odbrane. Trojica igrača su se zaletela na levu stranu ka Halilu Altintopu, a Turčin je laganim pasom uposlio Bobadilju kome nije bilo teško da matira Živkovića (1:2).

Kao da je to razljutilo prezimenjaka golmana crno-belih, do Andrije je lopta došla nakon loše reakcije defanzivaca Augsburga, a jedan je prosle njegovog šuta preusmerio loptu u mrežu prevarivši Hica za 1:3. Još jednom se slavlje pokvarilo na kratko, u razmaku od samo četiri minuta Subić je nepotrebno dobio dva žuta kartona. Prvi zbog šutiranja lopte posle sudijske odluke, drugi zbog faula sa leđa, pa je i treća izmena Milinkovića bila prinudna. Umesto Božinova, čiji je jedan dobar pokušaj zaustavljen, u igru je ušao levi bek Nemanja Petrović.

Treći gol je ipak dotukao Augsburg, nije pomagalo ni simuliranje Nemcima, kada su Bobadilja i Esvajn pokušavali da prevare rumunskog arbitra Tudora, a njihovi naleti bili su sve lakši plen za čuvara mreže crno-belih.

Augsburg - Partizan 1:3 (0:1)
(Bobadilja 57 - Živković 31, 62, Dong-Von 54)

Stadion: Augsburg Arena Gledalaca: 23.000 Sudija: Aleksandru Tudor (Rumunija)

Augsburg: Hic, Verheg, Hong, Kalsen-Braker (od 75. Trohovski), Felner (od 46. Maks), Bajer, Ja-Čeol, Altintop, Dong-Von, Bobadilja, Matavž (od 46. Esvejn)

Partizan: Živković, Subić, Fabrisio, Balažic (od 47. Ostojić), Vulićević, Brašanac, Jevtović, Babović, Stevanović, Živković, Oumaru (od 22. Božinov, od 67. Petrović)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Haha

01.10.2015 18:58

Kako ovaj Bozic brzo pise kad Partizan pobedi a kad je derbi bio 3 dana nije teksta bilo. Al dobar si Bozicu postujem te. Legenda si i nekad jedan od boljih sudija :)

ODGOVORITE
Name

simone zaza

01.10.2015 19:11

Ja sam Božićev drveni advokat! Nije on bio jedan od boljih, već najbolji i najpošteniji sudiji kojeg je Semberija imala! A to što je čovjek Grobar, pa niko nije savršen! Hahahaha!!! I da te ispravim, objavio je odmah kad je Zvezda tukla Partizan.