"Где је сада та Звездина златна кока"?!

Пита се отац Луке Јовића, револтиран статусом који млади нападач има код тренера Миодрага Божовића.

Фудбал 02.10.2015 | 23:45
"Где је сада та Звездина златна кока"?!

Када је прошле сезоне постао стандардан првотимац Црвене звезде, Лука Јовић је "на силу" добио дрес са бројем девет, називан је Звездиним Фалкаом, пројектом за будућност...

Његово име везивано је за велике планове, међутим, после само годину дана ситуација се драстично променила.

Лука Јовић је тренутно тек трећи нападач црвено-белих.

Минутажа коју му указује тренер Миодраг Божовић, а посебно одлука да га у недељи када се екипа припрема за гостовање у Суботици пошаље на окупљање омладинске репрезентације и остави да тамо тренира и чека саиграче, разочарала је Лукиног оца, Милана.

"Лука је дечак од само 17 година, а већ је постигао 10 голова за своју Звезду, за коју живи. Дечак који је многе одушевио у Москви против великог Спартака, као и на 'Маракани' против Удинезеа на опроштају Декија Станковића, чији је рекорд претходно оборио као најмлађи стрелац у историји клуба. Дечак који је још много утакмица решио у корист своје Звезде. И не само у корист Звезде, већ и репрезентације. У државном тиму је решио много утакмица у својој, а и у старијим генерацијама. На Европском првенству, са три године старијим дечацима, држао је час фудбала против јаких Немаца и постигао гол. То је Лука Јовић. Није ово реклама њему, то је истина која је много пута обрадовала навијаче Звезде и репрезентације, а која је све нас учинила поносним", сматра Милан Јовић.

Милан истиче да је његов син увек имао максимално озбиљан однос према обавезама у Звезди.

"Лука никада није закаснио ни на једну утакмицу. Као родитељ никада нећу заборавити критике које ми је упутио велики човек Звезде, Тома Милићевић, када сам на минус 15, по великом снегу и невремену, дошао са Луком на Зимску лигу из Бијељине".

Због свега претходно наведеног, Милан се пита зашто се променио однос клуба према његовом сину.

"Зар је сада Лука у својој Звезди одједном заборавио шта му је обавеза, шта треба да ради? Да ли је неко затворио очи случајно или намерно? Где је сада та Звездина 'златна кока', Звездина инвестиција? Дечак кога су враћали са репрензетативних утакмица, да би само гледао Звездине утакмице са клупе. Да ли тај дечак може да заборави ноћ после последњег дербија? Нико сем њега и нас не зна колико му је тада било тешко", подсетио је Милан на чињеницу да је млади нападач мимо очекивања преседео цео 149. "вечити дерби" на клупи.

Упркос тренутној ситуацији, Јовић тврди да његов син нема намеру да иде из клуба.

"Ако је све то за добит клуба, Лука је спреман да буде међу Делијама на северу сваку утакмицу. Али то се мора објаснити дечаку који на питање родитеља 'када би ишао из Звезде?' увек одговара: Никада! И сада, када је свестан колике су му шансе да и даље остане у клубу који воли, на исто питање даје исти одговор, али са сузама у очима...".

Јовић сениор сматра да би одлука Божовића да пошаље Луку на окупљање репрезентације могла да има само контраефекат.

"Сутра ће неки рећи 'отели менаџери Јовића' или 'отац потрчао за парама'. То није истина и никада неће бити када је у питању Лука Јовић! Мора, ипак, да постоји мало толеранције за њега да када се сви велики 'звездаши' спремају за још једну победу наше Звезде у Суботици, Луки је показан пут у Нову Пазову да сачека вршњаке који ће се борити за своје клубове овог викенда. И то је реалност, па није ни чудо зашто нам деца беже са 17 година, кад се 'саплету' о свог најмилијег. А Лука Јовић је један од тих, нажалост. Али Звезда је била велика и пре Јовића, а биће и после Јовића", разочаран је Милан Јовић уз закључак:

"Многи спортски радници у овој држави требало би да се запитају зашто се не да шанса до краја овим младим дечацима који сигурно воле свој клуб из душе, а Лука је један од њих, један од оних који је изгубио корак у својој Звезди".

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

гробар

03.10.2015 06:49

Ј**о га менадзер

ОДГОВОРИТЕ