АБА: Олимпија и Задар одбранили домаћи терен!

Кошаркаши Олимпије и Задра остварили су победе на свом паркету у првим утакмицама нове сезоне у регионалној АБА лиги.

Кошарка 01.10.2015 | 20:40
АБА: Олимпија и Задар одбранили домаћи терен!

Екипа Олимпије је у Љубљани била убедјива против скопског МЗТ-а резултатом 91:76.

Домаћи састав добио је све четири деонице, током свих 40 минута контролисао је деашавања на паркету, па се питање победника практично није постављало.

Сјајан меч одиграо је бивши играч Црвене звезде и Радничког Сава Лешић који је предводио Љубљанчане са 19 поена и 3 скока. Зек Рајт додао је 14 поена, 6 скокова и 4 асистенције, Хорват је убацио 12, а Загорац 11 поена. У саставу МЗТ-а Ђорђе Дреновац имао је 21 поен и 3 скока, Луковић је уз 14 поена имао 8 скокова и 4 асистенције, а Бунић је додао 10 поена.

У наредном колу Олимпија гостује Игокеи, а МЗТ дочекује Металац.

И у Задру је победу остварила домаћа екипа, пошто је Задар славио са 62:53 против Цибоне. Домаћин је водио током целе утакмице, али је Цуибона почетком последње деонице пропустила неколико прилика да направи преокрет.

Гости из Загреба су серијом 9-2 пришли на само три поена минуса (55:52), али су четири напада при том резултату, али нису успели да се врате у потпуности и 150 секунди пре краја Башић је тројком решио меч.

Американац Глен Коузи предводио је домаћина са 20 поена и 4 асистенције, Маринковић је додао 11 поена и 7 скокова, а Рамљак 8 поена и 5 скокова. У гостујућој екипи Жижић је убацио 11, Фишер 9, а Бериша и Хукић по 8 поена.

Цибона у другом колу дочекује Тајфун, дк Задар гостује Крки у Новом Месту.

Коментари / 0

Оставите коментар