ABA: Olimpija i Zadar odbranili domaći teren!

Košarkaši Olimpije i Zadra ostvarili su pobede na svom parketu u prvim utakmicama nove sezone u regionalnoj ABA ligi.

Košarka 01.10.2015 | 20:40
ABA: Olimpija i Zadar odbranili domaći teren!

Ekipa Olimpije je u Ljubljani bila ubedjiva protiv skopskog MZT-a rezultatom 91:76.

Domaći sastav dobio je sve četiri deonice, tokom svih 40 minuta kontrolisao je deašavanja na parketu, pa se pitanje pobednika praktično nije postavljalo.

Sjajan meč odigrao je bivši igrač Crvene zvezde i Radničkog Sava Lešić koji je predvodio Ljubljančane sa 19 poena i 3 skoka. Zek Rajt dodao je 14 poena, 6 skokova i 4 asistencije, Horvat je ubacio 12, a Zagorac 11 poena. U sastavu MZT-a Đorđe Drenovac imao je 21 poen i 3 skoka, Luković je uz 14 poena imao 8 skokova i 4 asistencije, a Bunić je dodao 10 poena.

U narednom kolu Olimpija gostuje Igokei, a MZT dočekuje Metalac.

I u Zadru je pobedu ostvarila domaća ekipa, pošto je Zadar slavio sa 62:53 protiv Cibone. Domaćin je vodio tokom cele utakmice, ali je Cuibona početkom poslednje deonice propustila nekoliko prilika da napravi preokret.

Gosti iz Zagreba su serijom 9-2 prišli na samo tri poena minusa (55:52), ali su četiri napada pri tom rezultatu, ali nisu uspeli da se vrate u potpunosti i 150 sekundi pre kraja Bašić je trojkom rešio meč.

Amerikanac Glen Kouzi predvodio je domaćina sa 20 poena i 4 asistencije, Marinković je dodao 11 poena i 7 skokova, a Ramljak 8 poena i 5 skokova. U gostujućoj ekipi Žižić je ubacio 11, Fišer 9, a Beriša i Hukić po 8 poena.

Cibona u drugom kolu dočekuje Tajfun, dk Zadar gostuje Krki u Novom Mestu.

Komentari / 0

Ostavite komentar