Жеља за релаксираним односима у региону

Замјеник предсједавајућег Представничког вијећа Парламентарне скупштине БиХ и потпредсједник Парламентарне скупштине Савјета Европе Младен Босић каже да је на састанку премијера Србије Александра Вучића и предсједавајућег Савјета министара БиХ Дениса Звиздића, одржаном синоћ у Стразбуру, исказана обострана жеља да се у најскорије вријеме додатно релаксирају односи између Србије и БиХ.

Босна и Херцеговина 01.10.2015 | 18:49
Жеља за релаксираним односима у региону

“Ја сам био на синоћњем састанку предсједавајућег Савјета министара Дениса Звиздића и премијера Србије Александра Вучића и могу да кажем да је заиста исказана обострана жеља да се у најскорије вријеме додатно релаксирају односи између Србије и Босне и Херцеговине. Мислим да је ово период који отвара врата за неке друге односе међу људима у региону”, казао је Босић.

Он је , како преноси Сенсе, рекао да се то свакако аутоматски преноси и на ситуацију и у самој Босни и Херцеговини.

“Било би ми жао да се та шанса пропусти. На том састанку су Вучић и Звиздић у пет минута договорили заједнички састанак владе Србије и Савјета министара. Драго ми је што сам и ја позван на тај састанак који ће се десити у догледно вријеме”, казао је Босић.

Говорећи о јесењем засједању Парламентарне скупштине Савјета Европе, у чијем раду као цлан делегације БиХ и као један од потпредсједника ПС СЕ је учествовао, Босић каже да је БиХ веома присутна у Стразбуру у Савјету Европе.

“Прво је минстар иностраних послова (Игор) Црнадак у име Комитета свих министара спољних послова Европе поднио извјештај Парламентарној скупштини Савјета Европе и одговарао је на многа питања која се тичу односа у Европи и мислим да је и то био један од запажених говора. Послије тога смо имали предсједавајућег Савјета министара (Дениса) Звиздића који је такође поднио врло интересантан извјештај који је прије свега имао на неки начин циљ да унесе оптимизам у гледање не само на ствари БиХ него и регион”, казао је Босић, додајући да је по дужности предсједавао у неколико наврата сједницом ПС СЕ.

“БиХ је заиста у Стразбуру била веома запажена и не вјерујем да ће се у догледно вријеме пружити таква прилика, али мислим да је ова прилика која се пружила сада заиста искориштена на добар начин”, казао је Босић.

Током овог засједања ПС СЕ, према Босићу, био је занимљив извјештај и о неизвршеним пресудама Суда у Стразбуру. "Било је интересантно чути да је једанаест хиљада неизвршених пресуда од тога само 19 до 20 у БиХ. Значи БиХ уопште није међу првих десет земаља које су критичне по броју неизвршавања тих обавеза", казао је Босић.

Наводи да су ту имате и земље из ЕУ.

"Интересантно је да рецимо једна од тих земља је и Велика Британија која једну од најважнијих одлука не жели или не може да испуни, а то је да и затвореници имају право да гласају на разним изборима. Значи врло интересантна ситуација и гледајући са те стране ова ситуација са питањем Сејдић Финци нема такву димензију каква је на неки начин направљена у БиХ. Али без обзира то остаје обавеза да се ријеши и мислим да би сви заједно требали сачекати неки добар тренутак и ријешити то питање", казао је Босић.

БН ТВ

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

ђе

01.10.2015 16:56

Е среће насе све празна прича ђе су инвестиције и радна мјеста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.10.2015 19:09

Па у савјету Европе. Гдје друго?

Name

Василије

02.10.2015 07:20

Питај свога бају .

Name

Градишка

01.10.2015 19:40

Босићу, живела Република Српска

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марија

01.10.2015 20:09

Наравно живјела Република Српска у којој нема криминала и пљачке...

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

01.10.2015 20:14

Па Баја се срозао на предсједника мјесне заједнице сви раде њега висе нико не треба

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

01.10.2015 20:28

Баја је заробљен у раскошу и нема осјећаја шта је реалност. Лажу га сви...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПД

01.10.2015 20:39

ПОЗДРАВ И ПД И ПОДРШКА

ОДГОВОРИТЕ
Name

РТРС

01.10.2015 20:41

Ко је узо кило злата?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалука

01.10.2015 21:58

Хахахахаха како вас били Миле,киту вам је завукао пуси вам се из супка...хахахахаха. јос цете се зивцирати бар 10година. Цркните пакосни смрадови

ОДГОВОРИТЕ