Тео: 16. љето у репрезентацији? Биће и 17., 18...!

"Волим да играм за свој народ и зато му се изнова и изнова враћам, сваког лета".

Кошарка 02.10.2015 | 15:40
Тео: 16. љето у репрезентацији? Биће и 17., 18...!

Милош Теодосић опет је у Москви, где се увелико прикључио екипи ЦСКА у припремама за нову сезону, која је пред вратима.

Када се осврне ка урађеном на Еуробаскету, не крије да је и он желео више, али и не може да пласман међу четири назове лошим резултатом.

"Било је разочарања на крају, јер смо имали шансу да одемо у финале, али не могу да кажем да је четвто место неуспех. Играли смо полуфинале, борили се за треће место, медаљу, али професионалци смо и морамо да и добре и лоше ствари заборавимо. Немамо много времена да уживамо у успесима и да тугујемо због неуспеха", рекао је капитен "орлова" у разговору са Тимуром Рустамовим, новинаром портала спорт-еxпресс.ру

Минуло лето било је 16. узастопно за Милоша Теодосића у дресу репрезентације.

"Да, нешто тако... 16 или 18, нисам сигуран", покушао је да се присети пре одговора.

"Искрено, не размишљам превише о томе", додао је.

Да ли размишља о томе да следећег лета узме предах?

"Не. На то и не помишљам", јасно је поручио капитен.

"Волим да играм за своју земљу и уживам наступајући за Србију. То је посебан осећај јер имате шансу да многе увесељавате медаљама и великим победама. Зато се сваке године враћам и играм за њих", објаснио је Тео.

Пред њим и "армејцима" је сезона у коју улазе другачије него у претходне. То ће бити пета Теодосићева такмичарска година у Москви.

"Имамо мање звезда него претходних година, али борићемо се. Нисмо фаворити као што смо били претходних година и сваку победу ћемо морати да освојимо на терену. Али и то је велики изазов".

ЦСКА овог лета има неколико новајлија. То су Џоел Фриленд (Портланд), Кори Хигинс (Гацијантеп), Михаил Кулагин (Новогорск), Никита Курбанов (Локомотива Кубањ) и од среде Слава Кравцов (Кина).

Са друге стране, тим Димитриса Итудиса напустили су Сони Вимс (Финикс), Саша Каун (Кливленд), Андреј Кириленко (завршио каријеру), Иван Стребков (Нижњи), Алексеј Зозулин (Локомотива Кубањ), Манучар Маркоишвили (Дарушафака)...

"Не мислим да ћемо променити игру. Мислим да смо прошле године имали заиста добру сезону до Фајнал-фора. Играли смо одличну кошарку и зашто мењати нешто што је било добро. Свиђа ми се што ће бити младих играча (Кулагин јуниор, Астапкович) и што ће добити шансу да играју".

Да ли ће, после значајних промена и јачања Химкија, бити мањи притисак носити дрес "армије"?

"МИслите да можете играти у ЦСКА без притиска? Ја не мислим. Можда ће бити мањи, али видећемо кад почне сезона..."

Ко ће највише недостајати?

"Каун, дефинитивно. Он је био важан за нас и заиста ће нам недостајати. Био је Рус и то је било јако важно. Он ће нам највише фаллити... Требаће нам време да се адаптирамо, да схватамо једни друге на терену. За све је потребно време..."

"Армејци" ће играти у Групи Д Евролиге, уз Макаби, Уникаху, Бамберг, Дарушафаку и Сасари.

Коментари / 0

Оставите коментар