Teo: 16. ljeto u reprezentaciji? Biće i 17., 18...!

"Volim da igram za svoj narod i zato mu se iznova i iznova vraćam, svakog leta".

Košarka 02.10.2015 | 15:40
Teo: 16. ljeto u reprezentaciji? Biće i 17., 18...!

Miloš Teodosić opet je u Moskvi, gde se uveliko priključio ekipi CSKA u pripremama za novu sezonu, koja je pred vratima.

Kada se osvrne ka urađenom na Eurobasketu, ne krije da je i on želeo više, ali i ne može da plasman među četiri nazove lošim rezultatom.

"Bilo je razočaranja na kraju, jer smo imali šansu da odemo u finale, ali ne mogu da kažem da je četvto mesto neuspeh. Igrali smo polufinale, borili se za treće mesto, medalju, ali profesionalci smo i moramo da i dobre i loše stvari zaboravimo. Nemamo mnogo vremena da uživamo u uspesima i da tugujemo zbog neuspeha", rekao je kapiten "orlova" u razgovoru sa Timurom Rustamovim, novinarom portala sport-express.ru

Minulo leto bilo je 16. uzastopno za Miloša Teodosića u dresu reprezentacije.

"Da, nešto tako... 16 ili 18, nisam siguran", pokušao je da se priseti pre odgovora.

"Iskreno, ne razmišljam previše o tome", dodao je.

Da li razmišlja o tome da sledećeg leta uzme predah?

"Ne. Na to i ne pomišljam", jasno je poručio kapiten.

"Volim da igram za svoju zemlju i uživam nastupajući za Srbiju. To je poseban osećaj jer imate šansu da mnoge uveseljavate medaljama i velikim pobedama. Zato se svake godine vraćam i igram za njih", objasnio je Teo.

Pred njim i "armejcima" je sezona u koju ulaze drugačije nego u prethodne. To će biti peta Teodosićeva takmičarska godina u Moskvi.

"Imamo manje zvezda nego prethodnih godina, ali borićemo se. Nismo favoriti kao što smo bili prethodnih godina i svaku pobedu ćemo morati da osvojimo na terenu. Ali i to je veliki izazov".

CSKA ovog leta ima nekoliko novajlija. To su Džoel Frilend (Portland), Kori Higins (Gacijantep), Mihail Kulagin (Novogorsk), Nikita Kurbanov (Lokomotiva Kubanj) i od srede Slava Kravcov (Kina).

Sa druge strane, tim Dimitrisa Itudisa napustili su Soni Vims (Finiks), Saša Kaun (Klivlend), Andrej Kirilenko (završio karijeru), Ivan Strebkov (Nižnji), Aleksej Zozulin (Lokomotiva Kubanj), Manučar Markoišvili (Darušafaka)...

"Ne mislim da ćemo promeniti igru. Mislim da smo prošle godine imali zaista dobru sezonu do Fajnal-fora. Igrali smo odličnu košarku i zašto menjati nešto što je bilo dobro. Sviđa mi se što će biti mladih igrača (Kulagin junior, Astapkovič) i što će dobiti šansu da igraju".

Da li će, posle značajnih promena i jačanja Himkija, biti manji pritisak nositi dres "armije"?

"MIslite da možete igrati u CSKA bez pritiska? Ja ne mislim. Možda će biti manji, ali videćemo kad počne sezona..."

Ko će najviše nedostajati?

"Kaun, definitivno. On je bio važan za nas i zaista će nam nedostajati. Bio je Rus i to je bilo jako važno. On će nam najviše falliti... Trebaće nam vreme da se adaptiramo, da shvatamo jedni druge na terenu. Za sve je potrebno vreme..."

"Armejci" će igrati u Grupi D Evrolige, uz Makabi, Unikahu, Bamberg, Darušafaku i Sasari.

Komentari / 0

Ostavite komentar