Албанија: Забрана за српске навијаче

Недјељу дана прије дуго очекиване утакмице између фудбалских репрезентација Албаније и Србије у квалификацијама за Европско првенство, званично је потврђено да на стадиону „Елбасан Арена“ неће бити српских навијача.

Регион 01.10.2015 | 17:24
Албанија: Забрана за српске навијаче

Генерални секретар Фудбалског савеза Албаније (ФСА) Илир Садику у четвртак је на конференцији за медије потврдио одлуку Савеза о негостовању гостујућих навијача на утакмици Албанија – Србија која ће 8. октобра одиграти у граду Елбасану.

Он је одбацио гласине да ће навијачима националног тима Србије бити омогућено уживо гледање утакмице на стадиону у Елбасану, истакавши како ће меч бити у прилици гледати само група од 70 српских студената, у оквиру претходно постигнутог договора између влада Албаније и Србије у Бриселу.

Потврдио је да су предузете огромне мјере безбједности, како би се сусрет „високог ризика“ одиграо без икаквих дјеловања ван терена, који би евентуално утицали на ток утакмице.

„Сви желимо побједу и треба да подржимо побједу“, истакао је Садику, те утврдио да ће једина навијачка група на стадиону бити „црвено-црни“ који су припремили, како је казао, посебну кореографију.

Генерални секретар Фудбалског савеза Албаније казао је да влада велико интересовање за куповину карата за предстојећи меч.

„Било је око 100.000 захтјева од стране албанских навијача за куповину карте, тако да смо били приморани направити одређену селекцију. У међувремену онлине продаја карата је почела од 15. септембра, па смо констатовали да је потражња огромна“, казао је Садику.

На крају је потврдио да ће утакмици, поред албанских званичника, присуствовати и генерални секретар УЕФА-е, Гианни Инфантино. У вези доласка српског премијера Александра Вучића у Елбасан Садику се није оглашавао, иако је његово присуство на поменутом мечу најавио предсједник Фудбалског савеза Србије Томислав Караџић.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

БЛ

01.10.2015 16:29

Гдје је Богданов сад да показе муда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цобер

01.10.2015 17:14

Он че дочи дроном.

Name

марко самардзиц

01.10.2015 16:51

Остао је без истих,бој бије срце у јунака!!!

ОДГОВОРИТЕ