Ово је Партизан послије Вујошевића...

КК Партизан представио тим за нову сезону. Вања Маринковић нови капитен. Петар Божић о поређењу са Обрадовићем и 1992. годином: "Далеко сам ја од тога...". Анђушић само тренира са Партизаном.

Кошарка 01.10.2015 | 17:40
Ово је Партизан послије Вујошевића...

Партизан почиње нову страницу своје историје. Једно, велико и дебело поглавље је завршено. Душко Вујошевић и Предраг Саша Даниловић су отишли из клуба, а на њихова места дошли су млађи. Да ли ће бити подједнако успешни?

Никола Пековић преузео је клуб у тренутку када је био на апаратима за вештачко дисање. Како је и сам рекао када је промовисан у председника клуба: "Ништа не може преко ноћи... Ту смо да помогнемо Партизану. Сви смо ми деца Партизана, али биће нам потребна помоћ свих у клубу, навијача, спонзора... Драго ми је да се појавило светло за решавање кризе".

Навијачи Партизана нису оптимистични пред почетак нове сезоне, у којој ће трофејни београдски клуб, покушати да, у тешким финансијским условима, сачува образ. Партизан ће се ове сезоне такмичити у регионалној АБА лиги са циљем да, пре свега, обезбеди опстанак, као и у домаћој лиги. Од Еврокупа се одустало управо због новца. Ненавикнути на овакву ситуацију, навијачи Партизана и немају превелика очекивања од младог тима и младог стручног штаба који чине Петар Божић, као први тренер, и двојица почетника-помоћника: Душан Кецман и Вуле Авдаловић.

Први кораци биће изузетно тешки. Партизан у прва два кола АБА Лиге гостује Металцу и Мега Лексу, али неколицина најискуснијих неће моћи да игра.

Повратник Коста Перовић је повређен и требало би да заигра за који месец, а исто важи и за Михајла Андрића (данас на тренингу са ортопедском "чизмом" на нози) и Еду Мурића. Александар Цветковић се тек прикључио екипи. Јасно је да ће за уигравање тима бити неопходно време и стрпљење.

"Биће тешко, с обзиром на ситуацију у којој се налазимо, касно смо се окупили. Постоји разлог због чега се екипе спремају два месеца. Не могу да обећам да ћемо око Нове године бити у форми и играти добро, али ћемо свакако доста времена проводити на терену", рекао је Бозић новинарима у хали Пионир.

На питање да прокоментарише ситуацију из 1992. када је на сличан начин Жељко Обрадовић добио шансу на клупи Партизана, а потом постао првак Европе, Божић се насмејао и рекао: "Далеко сам ја од тога".

"Прија ми кад се спомињем у таквом друштву, али далеко сам ја од тога, предамном је доста ствари које морам да научим. Фокусиран сам на први наредни меч, утакмицу са Металцем. Видећемо шта ће бити у будућности, за ово сам се спремао и док сам био играц и три године док сам био у стручном штабу. Имао сам прилику да све окусим на припремама и једва чекам те изазове", рекао Божић.

Према Божићевим речима, за две до три недеље тиму ће се прикључити Андрић, а средином децембра и Мурић.

Данило Анђушић тренира са Партизаном, али, како нам је рекао, договор је да са црно-белима одржава форму. О евентуалном ангажману (за сада) није било речи.

Нови тим црно-белих у својству капитена предводиће Вања Маринковић, момак који је рођен 9. јануара 1997. године. Капитенску траку наследио је од Драгана Милосављевића, који је отишао у берлинску Албу.

Партизан почиње сезону АБА лиге гостовањем Металцу у Ваљеву у петак.

ПАРТИЗАНОВ ТИМ
Тим Партизана биће један од најмлађих у лиги. Чедомир Витковац (32 године) и Коста Перовић (30), далеко су најстарији у екипи Партизана. Андреја Милутиновић са 25, Едо Мурић са 24 године, центар Божо Ђумић са 23, као и новајлија Александар Цветковић са 22 године, спадају у ред старијих. Иза њих су Петар Аранитовић, Михајло Андрић и новопридошли Адин Врабац који имају 21 годину, центри Милош Копривица и Јанис Кузелоглу, као и крило Дејан Петров имају по 20... Сви остали су тинејџери: Андреј Магдевски (19), Вања Маринковић (18), Иван Бојанић (18), Милош Глишић (17).

Коментари / 0

Оставите коментар