Ovo je Partizan poslije Vujoševića...

KK Partizan predstavio tim za novu sezonu. Vanja Marinković novi kapiten. Petar Božić o poređenju sa Obradovićem i 1992. godinom: "Daleko sam ja od toga...". Anđušić samo trenira sa Partizanom.

Košarka 01.10.2015 | 17:40
Ovo je Partizan poslije Vujoševića...

Partizan počinje novu stranicu svoje istorije. Jedno, veliko i debelo poglavlje je završeno. Duško Vujošević i Predrag Saša Danilović su otišli iz kluba, a na njihova mesta došli su mlađi. Da li će biti podjednako uspešni?

Nikola Peković preuzeo je klub u trenutku kada je bio na aparatima za veštačko disanje. Kako je i sam rekao kada je promovisan u predsednika kluba: "Ništa ne može preko noći... Tu smo da pomognemo Partizanu. Svi smo mi deca Partizana, ali biće nam potrebna pomoć svih u klubu, navijača, sponzora... Drago mi je da se pojavilo svetlo za rešavanje krize".

Navijači Partizana nisu optimistični pred početak nove sezone, u kojoj će trofejni beogradski klub, pokušati da, u teškim finansijskim uslovima, sačuva obraz. Partizan će se ove sezone takmičiti u regionalnoj ABA ligi sa ciljem da, pre svega, obezbedi opstanak, kao i u domaćoj ligi. Od Evrokupa se odustalo upravo zbog novca. Nenaviknuti na ovakvu situaciju, navijači Partizana i nemaju prevelika očekivanja od mladog tima i mladog stručnog štaba koji čine Petar Božić, kao prvi trener, i dvojica početnika-pomoćnika: Dušan Kecman i Vule Avdalović.

Prvi koraci biće izuzetno teški. Partizan u prva dva kola ABA Lige gostuje Metalcu i Mega Leksu, ali nekolicina najiskusnijih neće moći da igra.

Povratnik Kosta Perović je povređen i trebalo bi da zaigra za koji mesec, a isto važi i za Mihajla Andrića (danas na treningu sa ortopedskom "čizmom" na nozi) i Edu Murića. Aleksandar Cvetković se tek priključio ekipi. Jasno je da će za uigravanje tima biti neophodno vreme i strpljenje.

"Biće teško, s obzirom na situaciju u kojoj se nalazimo, kasno smo se okupili. Postoji razlog zbog čega se ekipe spremaju dva meseca. Ne mogu da obećam da ćemo oko Nove godine biti u formi i igrati dobro, ali ćemo svakako dosta vremena provoditi na terenu", rekao je Bozić novinarima u hali Pionir.

Na pitanje da prokomentariše situaciju iz 1992. kada je na sličan način Željko Obradović dobio šansu na klupi Partizana, a potom postao prvak Evrope, Božić se nasmejao i rekao: "Daleko sam ja od toga".

"Prija mi kad se spominjem u takvom društvu, ali daleko sam ja od toga, predamnom je dosta stvari koje moram da naučim. Fokusiran sam na prvi naredni meč, utakmicu sa Metalcem. Videćemo šta će biti u budućnosti, za ovo sam se spremao i dok sam bio igrac i tri godine dok sam bio u stručnom štabu. Imao sam priliku da sve okusim na pripremama i jedva čekam te izazove", rekao Božić.

Prema Božićevim rečima, za dve do tri nedelje timu će se priključiti Andrić, a sredinom decembra i Murić.

Danilo Anđušić trenira sa Partizanom, ali, kako nam je rekao, dogovor je da sa crno-belima održava formu. O eventualnom angažmanu (za sada) nije bilo reči.

Novi tim crno-belih u svojstvu kapitena predvodiće Vanja Marinković, momak koji je rođen 9. januara 1997. godine. Kapitensku traku nasledio je od Dragana Milosavljevića, koji je otišao u berlinsku Albu.

Partizan počinje sezonu ABA lige gostovanjem Metalcu u Valjevu u petak.

PARTIZANOV TIM
Tim Partizana biće jedan od najmlađih u ligi. Čedomir Vitkovac (32 godine) i Kosta Perović (30), daleko su najstariji u ekipi Partizana. Andreja Milutinović sa 25, Edo Murić sa 24 godine, centar Božo Đumić sa 23, kao i novajlija Aleksandar Cvetković sa 22 godine, spadaju u red starijih. Iza njih su Petar Aranitović, Mihajlo Andrić i novopridošli Adin Vrabac koji imaju 21 godinu, centri Miloš Koprivica i Janis Kuzeloglu, kao i krilo Dejan Petrov imaju po 20... Svi ostali su tinejdžeri: Andrej Magdevski (19), Vanja Marinković (18), Ivan Bojanić (18), Miloš Glišić (17).

Komentari / 0

Ostavite komentar