ЛЕ - Партизанов задатак у Аугзбургу: Срушити клетву стару 30 година!

Фудбалери Партизана ће (четвртак 19 часова) играти против Аугзбурга, али и против традиције - три деценије нису победили неки немачки тим, а у осам последњих гостовања бундеслигашима доживели су поразе.

Фудбал 01.10.2015 | 17:20
ЛЕ - Партизанов задатак у Аугзбургу: Срушити клетву стару 30 година!

Фудбалери Партизана (19 часова) против Аугзбурга, у другом колу Лиге Европе, јуре и другу победу. Како сазнајемо од нашег извештавача из Аугзбурга, Божинова неће бити у тиму. Дакле, ударне игле против Бавараца биће Умару у шпицу, као и Андрија Живковић и Ален Стевановић по боковима.

- Надам се и својој доброј партији, али битно је да тим одигра како треба за позитиван резултат, лични учинак је у другом плану. Играмо против бундеслигаша на њиховом терену, али култура Партизана не дозвољава другачија очекивања осим да идемо на победу, али сваки позитиван резултат биће добар за нас - рекао је за “Блиц” Стефан Бабовић.

Уколико тај навални трио истрчи на терен у Аугзбургу, не само да ће он по први пут у овој сезони започети меч, већ то обећава још бржу и агресивнију игру. Јер Умару, Живковић и Стевановић не могу другачије ни да играју него нападачки.

- Гледао сам две или три њихове утакмице, изузетно су јака екипа са Алтинтопом, Матавжом, у шпицу и полушпицу имају два играча велике класе, надам се да ћемо успети да их неутралишемо у дефанзиви, а затим и да урадимо нешто у нападу. То што дебитују у Европи може бити наша предност - закључио је Бабовић.

Црно-бели ће играти и против традиције - три деценије нису победили неки немачки тим, а у осам последњих гостовања бундеслигашима доживели су поразе.

- Ове године немају тако добар старт, што не говори о квалитету. Тек је почео шампионат, ми играмо против неугодне традиције и против озбиљног тима. Чека нас тежак посао - рекао је тренер Зоран Милинковић.

Партизанови стрелци ове сезоне
Живковић6
Умару6
Божинов5
Шапоњић4
Трујић3
Бабовић3
Лукић2
Илић1
Балажиц1
Нинковић1
Стевановић1
Којић1
Брашанац1
Вулићевић1
Јевтовић1

Коментари / 0

Оставите коментар