LE - Partizanov zadatak u Augzburgu: Srušiti kletvu staru 30 godina!

Fudbaleri Partizana će (četvrtak 19 časova) igrati protiv Augzburga, ali i protiv tradicije - tri decenije nisu pobedili neki nemački tim, a u osam poslednjih gostovanja bundesligašima doživeli su poraze.

Fudbal 01.10.2015 | 17:20
LE - Partizanov zadatak u Augzburgu: Srušiti kletvu staru 30 godina!

Fudbaleri Partizana (19 časova) protiv Augzburga, u drugom kolu Lige Evrope, jure i drugu pobedu. Kako saznajemo od našeg izveštavača iz Augzburga, Božinova neće biti u timu. Dakle, udarne igle protiv Bavaraca biće Umaru u špicu, kao i Andrija Živković i Alen Stevanović po bokovima.

- Nadam se i svojoj dobroj partiji, ali bitno je da tim odigra kako treba za pozitivan rezultat, lični učinak je u drugom planu. Igramo protiv bundesligaša na njihovom terenu, ali kultura Partizana ne dozvoljava drugačija očekivanja osim da idemo na pobedu, ali svaki pozitivan rezultat biće dobar za nas - rekao je za “Blic” Stefan Babović.

Ukoliko taj navalni trio istrči na teren u Augzburgu, ne samo da će on po prvi put u ovoj sezoni započeti meč, već to obećava još bržu i agresivniju igru. Jer Umaru, Živković i Stevanović ne mogu drugačije ni da igraju nego napadački.

- Gledao sam dve ili tri njihove utakmice, izuzetno su jaka ekipa sa Altintopom, Matavžom, u špicu i polušpicu imaju dva igrača velike klase, nadam se da ćemo uspeti da ih neutrališemo u defanzivi, a zatim i da uradimo nešto u napadu. To što debituju u Evropi može biti naša prednost - zaključio je Babović.

Crno-beli će igrati i protiv tradicije - tri decenije nisu pobedili neki nemački tim, a u osam poslednjih gostovanja bundesligašima doživeli su poraze.

- Ove godine nemaju tako dobar start, što ne govori o kvalitetu. Tek je počeo šampionat, mi igramo protiv neugodne tradicije i protiv ozbiljnog tima. Čeka nas težak posao - rekao je trener Zoran Milinković.

Partizanovi strelci ove sezone
Živković6
Umaru6
Božinov5
Šaponjić4
Trujić3
Babović3
Lukić2
Ilić1
Balažic1
Ninković1
Stevanović1
Kojić1
Brašanac1
Vulićević1
Jevtović1

Komentari / 0

Ostavite komentar