Ташкент: Бојана из понора до подвига!

Српска тенисерка спасила меч лопту и обезбедила пласман у полуфинале турнира у Ташкенту.

Тенис 01.10.2015 | 15:40
Ташкент: Бојана из понора до подвига!

Бојана Јовановски била је на прагу пораза у четвртфиналу турнира у Ташкенту, али је успела да спаси меч лопту, направи преокрет и обезбеди пласман у полуфинале - 2:6, 7:5, 6:3.

Српска тенисерка је у другом сету губила резултатом 3:5 од Немице Анике Бек, али је онда заиграла маестрално, најпре стигла до изједначења (5:5), спасивши меч лопту на сервис противнице, а онда добила још два гема у низу и поравнала резултат на 1:1.

После тог преокрета Бојана је добила на самопоуздању, па је у одлучујућем сету искористила прву брејк прилику у осмом гему, а потом и са успехом окончала дуел.

Јовановски је тријумфом над 43. играчицом света остварила најбољи резултат ове сезоне. Она је у 2015. наступала на 23 турнира, укључујући и Ташкент, и само једном стигла до трећег кола - на турниру у Риму, у мају, где је поражена од Марије Шарапове.

Јовановски, која је освојила титулу на турниру у Ташкенту 2013. године, у полуфиналу ће се састати са Јапанком Нао Хибино, 117. играчицом са WТА листе, са којом до сада није играла.

Турнир у узбекистанском граду игра се за наградни фонд од 250.000 долара.

Коментари / 0

Оставите коментар