Taškent: Bojana iz ponora do podviga!

Srpska teniserka spasila meč loptu i obezbedila plasman u polufinale turnira u Taškentu.

Tenis 01.10.2015 | 15:40
Taškent: Bojana iz ponora do podviga!

Bojana Jovanovski bila je na pragu poraza u četvrtfinalu turnira u Taškentu, ali je uspela da spasi meč loptu, napravi preokret i obezbedi plasman u polufinale - 2:6, 7:5, 6:3.

Srpska teniserka je u drugom setu gubila rezultatom 3:5 od Nemice Anike Bek, ali je onda zaigrala maestralno, najpre stigla do izjednačenja (5:5), spasivši meč loptu na servis protivnice, a onda dobila još dva gema u nizu i poravnala rezultat na 1:1.

Posle tog preokreta Bojana je dobila na samopouzdanju, pa je u odlučujućem setu iskoristila prvu brejk priliku u osmom gemu, a potom i sa uspehom okončala duel.

Jovanovski je trijumfom nad 43. igračicom sveta ostvarila najbolji rezultat ove sezone. Ona je u 2015. nastupala na 23 turnira, uključujući i Taškent, i samo jednom stigla do trećeg kola - na turniru u Rimu, u maju, gde je poražena od Marije Šarapove.

Jovanovski, koja je osvojila titulu na turniru u Taškentu 2013. godine, u polufinalu će se sastati sa Japankom Nao Hibino, 117. igračicom sa WTA liste, sa kojom do sada nije igrala.

Turnir u uzbekistanskom gradu igra se za nagradni fond od 250.000 dolara.

Komentari / 0

Ostavite komentar