Албанци: Срби, чекамо вас с поштовањем!

Председник Фудбалског савеза Албаније Арманд Дука рекао је за „Вечерње новости“ да ће српски фудбалери бити дочекани с поштовањем у Елбасану.

Фудбал 02.10.2015 | 11:20
Албанци: Срби, чекамо вас с поштовањем!

Репрезентација Србије 8. октобра гостује Албанији у оквиру квалификација за Европско првенство 2016. године, а због прекинуте утакмице у Београду влада забринутост око тога шта би могло тада да се деси.

Подсетимо, дуел на стадиону Партизана прекинут је у 41. минуту, због дрона који се појавио изнад њега, а који је носио заставу такозване Велике Албаније. Европска фудбалска унија потом је доделила победу ’Орловима’, да би Суд за арбитражу у спорту прихватио жалбу Албанаца и потом регистровао утакмицу у њихову корист.

На питање да ли се слаже да је прекинута утакмица била брука и за Србију и за Албанију, Дука је рекао:

„Не размишљам на тај начин. Нисмо се обрукали ни ми, а ни Србија. Нико не жели да се сећа тог меча. Једноставно, то је био прилично велик пропуст у организацији. Убеђен сам да нико у вашој држави, или Фудбалском савезу Србије, није желео или планирао да се тако нешто догоди“.

Дука је истакао да је одлука да се Албанији додели победа донета да се заштити фудбал и играчи, као и да је била усмерена против насиља на спортским теренима.

„Трудимо се да утакмица у Елбасану буде потпуно другачије организована од оне у Београду. Српска репрезентација и људи коју буду допутовали са њом биће дочекани као и сваки други тим који гостује у Албанији. Дакле, са пуно поштовања“, рекао је Дука за „Вечерње новости“ и додао да се нада да ће та утакмица бити корак даље у међудржавним оквирима између Србије и Албаније.

Албанија тренутно има четири бода мање од водећег Португала на табели групе И и има шансе за пласман у Француску, док је Србија још раније остала без њих. Управо због тога би ’Орлови’ могли да покваре планове Албанцима у Елбасану.

„Знам да би сваки навијач у Србији то желео. Али, морам да вам признам да је за нас у овим квалификацијама све ишло сјајно до последњег меча и последњег минута дуела против Португала, такође у Елбасану. Тада смо примили гол, изгубили смо и прилично закомпликовали себи живот у квалификацијама. У сваком случају, имамо још две или три шансе: на мечу са Србијом, на дуелу у Јерменији и можда чак у баражу који такође води у Француску“, нагласио је Дука.

Дука је такође позвао фудбалере оба тима да помогну својим понашањем да утакмица буде одиграна у коректном тону.

„Верујем да ће на трибинама ’Елбасан арене’ бити и навијача из Србије. Позивам играче да буду амбасадори мира у Елбасану“, каже Дука.

Коментари / 0

Оставите коментар