Albanci: Srbi, čekamo vas s poštovanjem!

Predsednik Fudbalskog saveza Albanije Armand Duka rekao je za „Večernje novosti“ da će srpski fudbaleri biti dočekani s poštovanjem u Elbasanu.

Fudbal 02.10.2015 | 11:20
Albanci: Srbi, čekamo vas s poštovanjem!

Reprezentacija Srbije 8. oktobra gostuje Albaniji u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine, a zbog prekinute utakmice u Beogradu vlada zabrinutost oko toga šta bi moglo tada da se desi.

Podsetimo, duel na stadionu Partizana prekinut je u 41. minutu, zbog drona koji se pojavio iznad njega, a koji je nosio zastavu takozvane Velike Albanije. Evropska fudbalska unija potom je dodelila pobedu ’Orlovima’, da bi Sud za arbitražu u sportu prihvatio žalbu Albanaca i potom registrovao utakmicu u njihovu korist.

Na pitanje da li se slaže da je prekinuta utakmica bila bruka i za Srbiju i za Albaniju, Duka je rekao:

„Ne razmišljam na taj način. Nismo se obrukali ni mi, a ni Srbija. Niko ne želi da se seća tog meča. Jednostavno, to je bio prilično velik propust u organizaciji. Ubeđen sam da niko u vašoj državi, ili Fudbalskom savezu Srbije, nije želeo ili planirao da se tako nešto dogodi“.

Duka je istakao da je odluka da se Albaniji dodeli pobeda doneta da se zaštiti fudbal i igrači, kao i da je bila usmerena protiv nasilja na sportskim terenima.

„Trudimo se da utakmica u Elbasanu bude potpuno drugačije organizovana od one u Beogradu. Srpska reprezentacija i ljudi koju budu doputovali sa njom biće dočekani kao i svaki drugi tim koji gostuje u Albaniji. Dakle, sa puno poštovanja“, rekao je Duka za „Večernje novosti“ i dodao da se nada da će ta utakmica biti korak dalje u međudržavnim okvirima između Srbije i Albanije.

Albanija trenutno ima četiri boda manje od vodećeg Portugala na tabeli grupe I i ima šanse za plasman u Francusku, dok je Srbija još ranije ostala bez njih. Upravo zbog toga bi ’Orlovi’ mogli da pokvare planove Albancima u Elbasanu.

„Znam da bi svaki navijač u Srbiji to želeo. Ali, moram da vam priznam da je za nas u ovim kvalifikacijama sve išlo sjajno do poslednjeg meča i poslednjeg minuta duela protiv Portugala, takođe u Elbasanu. Tada smo primili gol, izgubili smo i prilično zakomplikovali sebi život u kvalifikacijama. U svakom slučaju, imamo još dve ili tri šanse: na meču sa Srbijom, na duelu u Jermeniji i možda čak u baražu koji takođe vodi u Francusku“, naglasio je Duka.

Duka je takođe pozvao fudbalere oba tima da pomognu svojim ponašanjem da utakmica bude odigrana u korektnom tonu.

„Verujem da će na tribinama ’Elbasan arene’ biti i navijača iz Srbije. Pozivam igrače da budu ambasadori mira u Elbasanu“, kaže Duka.

Komentari / 0

Ostavite komentar