Шта пратимо вечерас у Лиги Европе?!

Хунтелар и Реина јуре рекорде, Карваљо нишани Бешикташ! Чека нас занимљиво вече у другом по квалитету УЕФА такмичењу...

Фудбал 01.10.2015 | 14:40
Шта пратимо вечерас у Лиги Европе?!

После сјајних вечери у Лиги шампиона куцнуо је час и за Лигу Европе. Друго коло игра се широм Старог континента, очекује нас неколико великих дербија, биће пуно узбуђења, то је сигурно.

Ми за вас у мору добрих утакмица издвајамо оне најзанимљивије, за које верујемо да треба испратити.

Група А

ТУРЧИН СПРЕМА ОДМАЗДУ ФЕНЕРУ

Селтик је можда добио неке инсајдерске информације баш на време пред њихов окршај са турским Фенербахчеом, јер се у тим враћа Надир Чифчи, летошње појачање из Данди Јунајтеда.
“Надир је поприлично гласан и уме да те изнервира, али је добро имати таквог човека у свлачионици. Морате га држати на оку јер има велики карактер како на терену, тако и ван њега. Није стидљивко. Првог дана кад је дошао био је тих и непријатан, а сада се промангупирао”, каже крилни фудбалер Зелених Гери Мекеј-Стивен о некадашњем нападачу турског Кјзерија. Може ли Чифчи да сруши Фенер?

Група Б

СИОН БИ ДА ПОНОВИ ИСТОРИЈУ

“Врло смо талентована дружина када треба да јуримо резултат”, подсетио је некадашњи менаџер Ливерпула Рој Еванс у тренутку када су Црвени у реваншу надокнадили заостатак против Сиона у Купу победника купова у сезони 1996/1997. и славили са 6:3. Коп се још сећа страшног гола Робија Фаулера, а пред вечерашњи окршај два клуба Швајцарце може да храбри чињеница да су постигли чак три гола на Енфилду, што некада није могао свако да уради. Реприза, вечерас?

Група Б

НОВА АВАНТУРА ЗА БОРДО

Након што су већ превалили 12.000 километара да елиминишу Каират из Алматија у плеј-офу за Лигу Европе, што је било најдуже путовање неког клуба у историји УЕФА такмичења, нови подухват фудбалера и стручног штаба Бордоа биће 3.650 километара дуг пут у Казањ, на меч са Рубином, што и није тако велика ствар…
“Биће то дамо још неколико сати у авиону. Навикли смо се”, поручио је тренер Жирондинаца Вили Сањол.

Група Д

РЕИНА СТИЖЕ РОБЕРТА КАРЛОСА

Са пуне 33 године, не може боље за голмана, Пепе Реина блиста откако се вратио у Наполи са позајмице у Бајерну.

“Наполи значи срећу, зато сам решио да се вратим. Навијачи Наполија живе и дишу фудбал, а ја сам поносан да носим њихов дрес опет”, тврди Реина.

Ако вечерас буде играо против Легије у Варшави, Шпанац ће забележити 144. наступ у свим УЕФА такмичењима, чиме ће се изједначити са Робертом Карлосом на деветој позицији међу фудбалерима са највише наступа.

Група Е

ПЛЗЕЊСКО ПИВО У ЖУТОЈ ПОДМОРНИЦИ

Откако је наследио Мирослава Коубека 16. августа, Карел Крејчи је чешког шампиона претворио у озбиљан тим – Викторија је за викенд примила први гол у последњих осам утакмица у којима су победили, а мрежу им је погодила екипа Слована која је поражена са 2:1. Опет, Виљареал је погодио гол противника барем једном у псоледњих 12 европских уитакмица, а укупно их је дао - 29.

Група Г

ПОГБА ЗНА КАКО СЕ БИЈЕ ЛАЦИО

Тренер Сент Етјена Кристоф Галтије поручио је да је одушевљен што ће вечерас његов тим играти на стадиону какав је Олимпико, против Лација. И биће му потребно да његов штопер Флорентин Погба обави само један телефонски позив и пита свог млађег брата за савет како се руши римски тим. Сјајни Пол Погба је пре само годину дана постигао два гола у тријумфу Јувентуса 3:0, а затим освојио и Куп на истом стадиону против Лација. Погбе знају против Римљана...

Група Х

КАРВАЉО ОСВАЈА ЦАРИГРАД

Португалски мајстор Рикардо Кварежма радује се вечерашњој утакмици са Спортингом.
“Јачи су од доласка Жоржа Жезуса. Показао је да је велики тренер и верујем да ће урадити велики посао тамо”, истакао је Хари Потер португалског фудбала, који се нада да његов бивши тим неће имати вече када буде гостовао Бешикташу. Истанбулске Орлове чека паклено вече посебно јер се зна да се у тим Спортинга после дуге повреде враћа сјајни везиста Вилијам Карваљо, који се опоравио.

Група К

ХУНТЕЛАР И ДРУШТВО ОДАБРАНИХ

Нападач Шалкеа је ове сезоне постигао пет погодака за Рударе, а има прилику да на вечерашњем мечу са грчким Астерасом уђе у пробрано друштво, заједно са Роналдом, Месијем и Раулом. Још два гола Холанђанина довешће га до броја од 50 погодака у свим УЕФА такмичењима, чиме би се изједначио са величинама попут Алфреда ди Стефана и Дидијеа Дрогбе. Било би занимљиво ако би фудбалер за кога кажу да му је давање голова као вожња бицикла (не заборавља се), изједначи рекорд који је постигло свега 13 фудбалера до сада.

Група Ј

КНЕЖЕВИ И ПЕВЦИ – ИМА НЕКА ТАЈНА ВЕЗА

Монако и Тотнехем срели су се већ једном пре вечерашњег дуела, а славила је екипа из Кнежевине која је савладала тим тадашњег менаџера Андреса Вилас-Боаса са 5:2 у пријатељској утакмици у августу 2013. године. Радамел Фалкао је тада блистао са два гола, а Герет Бејл је био одсутан, јер је преговарао са Реалом из Мадрида. Али веза између ова два клуба много је дубока, имају неколико заједничких бивших играча: Димитар Бербатов, Јирген Клинсман, Емануел Адебајор и Глен Ходл.

ЛИГА ЕВРОПЕ – 2. КОЛО

ГРУПА А

21.05 Селтик – Фенербахче
21.05 Молде – Ајакс

ГРУПА Б

21.05 Ливерпул – Сион
21.05 Рубин – Бордо

ГРУПА Ц

21.05 Краснодар – Габала
21.05 ПАОК – Дортмунд

ГРУПА Д

21.05 Бриж – Мидтјиланд
21.05 Легија – Наполи

ГРУПА Е

21.05 Динамо М – Рапид Беч
21.05 Виљареал – Викторија Плзењ

ГРУПА Ф

21.05 Брага – Гронинген
21.05 Марсељ – Либерец

ГРУПА Г

19.00 Лацио – Сент Етјен
19.00 Розенборг - Дњепар

ГРУПА Х

19.00 Бешикташ – Спортинг
19.00 Локомотива М – Скендербег

ГРУПА И

19.00 Базел – Лех
19.00 Белененсеш – Фиорентина

ГХУПА Ј

19.00 Монако – Тотенхем
19.00 Карабаг – Андерлехт

ГРУПА К

19.00 Шалке – Астерас
19.00 Спарта – АПОЕЛ

ГРУПА Л

19.00 АЗ Алкмар – Атлетик Билбао
19.00 Аугзбург – Партизан

Коментари / 0

Оставите коментар