Šta pratimo večeras u Ligi Evrope?!

Huntelar i Reina jure rekorde, Karvaljo nišani Bešiktaš! Čeka nas zanimljivo veče u drugom po kvalitetu UEFA takmičenju...

Fudbal 01.10.2015 | 14:40
Šta pratimo večeras u Ligi Evrope?!

Posle sjajnih večeri u Ligi šampiona kucnuo je čas i za Ligu Evrope. Drugo kolo igra se širom Starog kontinenta, očekuje nas nekoliko velikih derbija, biće puno uzbuđenja, to je sigurno.

Mi za vas u moru dobrih utakmica izdvajamo one najzanimljivije, za koje verujemo da treba ispratiti.

Grupa A

TURČIN SPREMA ODMAZDU FENERU

Seltik je možda dobio neke insajderske informacije baš na vreme pred njihov okršaj sa turskim Fenerbahčeom, jer se u tim vraća Nadir Čifči, letošnje pojačanje iz Dandi Junajteda.
“Nadir je poprilično glasan i ume da te iznervira, ali je dobro imati takvog čoveka u svlačionici. Morate ga držati na oku jer ima veliki karakter kako na terenu, tako i van njega. Nije stidljivko. Prvog dana kad je došao bio je tih i neprijatan, a sada se promangupirao”, kaže krilni fudbaler Zelenih Geri Mekej-Stiven o nekadašnjem napadaču turskog Kjzerija. Može li Čifči da sruši Fener?

Grupa B

SION BI DA PONOVI ISTORIJU

“Vrlo smo talentovana družina kada treba da jurimo rezultat”, podsetio je nekadašnji menadžer Liverpula Roj Evans u trenutku kada su Crveni u revanšu nadoknadili zaostatak protiv Siona u Kupu pobednika kupova u sezoni 1996/1997. i slavili sa 6:3. Kop se još seća strašnog gola Robija Faulera, a pred večerašnji okršaj dva kluba Švajcarce može da hrabri činjenica da su postigli čak tri gola na Enfildu, što nekada nije mogao svako da uradi. Repriza, večeras?

Grupa B

NOVA AVANTURA ZA BORDO

Nakon što su već prevalili 12.000 kilometara da eliminišu Kairat iz Almatija u plej-ofu za Ligu Evrope, što je bilo najduže putovanje nekog kluba u istoriji UEFA takmičenja, novi poduhvat fudbalera i stručnog štaba Bordoa biće 3.650 kilometara dug put u Kazanj, na meč sa Rubinom, što i nije tako velika stvar…
“Biće to damo još nekoliko sati u avionu. Navikli smo se”, poručio je trener Žirondinaca Vili Sanjol.

Grupa D

REINA STIŽE ROBERTA KARLOSA

Sa pune 33 godine, ne može bolje za golmana, Pepe Reina blista otkako se vratio u Napoli sa pozajmice u Bajernu.

“Napoli znači sreću, zato sam rešio da se vratim. Navijači Napolija žive i dišu fudbal, a ja sam ponosan da nosim njihov dres opet”, tvrdi Reina.

Ako večeras bude igrao protiv Legije u Varšavi, Španac će zabeležiti 144. nastup u svim UEFA takmičenjima, čime će se izjednačiti sa Robertom Karlosom na devetoj poziciji među fudbalerima sa najviše nastupa.

Grupa E

PLZENJSKO PIVO U ŽUTOJ PODMORNICI

Otkako je nasledio Miroslava Koubeka 16. avgusta, Karel Krejči je češkog šampiona pretvorio u ozbiljan tim – Viktorija je za vikend primila prvi gol u poslednjih osam utakmica u kojima su pobedili, a mrežu im je pogodila ekipa Slovana koja je poražena sa 2:1. Opet, Viljareal je pogodio gol protivnika barem jednom u psolednjih 12 evropskih uitakmica, a ukupno ih je dao - 29.

Grupa G

POGBA ZNA KAKO SE BIJE LACIO

Trener Sent Etjena Kristof Galtije poručio je da je oduševljen što će večeras njegov tim igrati na stadionu kakav je Olimpiko, protiv Lacija. I biće mu potrebno da njegov štoper Florentin Pogba obavi samo jedan telefonski poziv i pita svog mlađeg brata za savet kako se ruši rimski tim. Sjajni Pol Pogba je pre samo godinu dana postigao dva gola u trijumfu Juventusa 3:0, a zatim osvojio i Kup na istom stadionu protiv Lacija. Pogbe znaju protiv Rimljana...

Grupa H

KARVALJO OSVAJA CARIGRAD

Portugalski majstor Rikardo Kvarežma raduje se večerašnjoj utakmici sa Sportingom.
“Jači su od dolaska Žorža Žezusa. Pokazao je da je veliki trener i verujem da će uraditi veliki posao tamo”, istakao je Hari Poter portugalskog fudbala, koji se nada da njegov bivši tim neće imati veče kada bude gostovao Bešiktašu. Istanbulske Orlove čeka pakleno veče posebno jer se zna da se u tim Sportinga posle duge povrede vraća sjajni vezista Vilijam Karvaljo, koji se oporavio.

Grupa K

HUNTELAR I DRUŠTVO ODABRANIH

Napadač Šalkea je ove sezone postigao pet pogodaka za Rudare, a ima priliku da na večerašnjem meču sa grčkim Asterasom uđe u probrano društvo, zajedno sa Ronaldom, Mesijem i Raulom. Još dva gola Holanđanina dovešće ga do broja od 50 pogodaka u svim UEFA takmičenjima, čime bi se izjednačio sa veličinama poput Alfreda di Stefana i Didijea Drogbe. Bilo bi zanimljivo ako bi fudbaler za koga kažu da mu je davanje golova kao vožnja bicikla (ne zaboravlja se), izjednači rekord koji je postiglo svega 13 fudbalera do sada.

Grupa J

KNEŽEVI I PEVCI – IMA NEKA TAJNA VEZA

Monako i Totnehem sreli su se već jednom pre večerašnjeg duela, a slavila je ekipa iz Kneževine koja je savladala tim tadašnjeg menadžera Andresa Vilas-Boasa sa 5:2 u prijateljskoj utakmici u avgustu 2013. godine. Radamel Falkao je tada blistao sa dva gola, a Geret Bejl je bio odsutan, jer je pregovarao sa Realom iz Madrida. Ali veza između ova dva kluba mnogo je duboka, imaju nekoliko zajedničkih bivših igrača: Dimitar Berbatov, Jirgen Klinsman, Emanuel Adebajor i Glen Hodl.

LIGA EVROPE – 2. KOLO

GRUPA A

21.05 Seltik – Fenerbahče
21.05 Molde – Ajaks

GRUPA B

21.05 Liverpul – Sion
21.05 Rubin – Bordo

GRUPA C

21.05 Krasnodar – Gabala
21.05 PAOK – Dortmund

GRUPA D

21.05 Briž – Midtjiland
21.05 Legija – Napoli

GRUPA E

21.05 Dinamo M – Rapid Beč
21.05 Viljareal – Viktorija Plzenj

GRUPA F

21.05 Braga – Groningen
21.05 Marselj – Liberec

GRUPA G

19.00 Lacio – Sent Etjen
19.00 Rozenborg - Dnjepar

GRUPA H

19.00 Bešiktaš – Sporting
19.00 Lokomotiva M – Skenderbeg

GRUPA I

19.00 Bazel – Leh
19.00 Belenenseš – Fiorentina

GHUPA J

19.00 Monako – Totenhem
19.00 Karabag – Anderleht

GRUPA K

19.00 Šalke – Asteras
19.00 Sparta – APOEL

GRUPA L

19.00 AZ Alkmar – Atletik Bilbao
19.00 Augzburg – Partizan

Komentari / 0

Ostavite komentar