Звезда ''цинкарила'' Партизан, па му пријети одузимање 9 бодова!

Црвено-бели спремили пријаву против вечитог ривала дисциплинцима ФСС!

Фудбал 02.10.2015 | 10:00
Звезда ''цинкарила'' Партизан, па му пријети одузимање 9 бодова!

Партизан за Црвеном звездом касни девет бодова, а могао би још толико ако не успе да се одбрани од отпужби за (не)регуларност приликом гостовања у Новом Пазару. Бура која се подигла после меча између ОФК Београда и Спартака, могла би да скупо кошта и Партизан. И то по жељи Црвене звезде!

Како сазнаје Журнал, из Црвене звезде су одлучили да дисциплинцима ФСС пошаљу званичну пријаву против вечитог ривала због сумњи у регуларност његовог гостовања у Новом Пазару. Без обзира што је Партизан поражен на том мечу. Подсетимо, да је пред дисциплинским органима већ обавеза да реагује према ономе што су урадили играчи Спартака и да донесе одлуку о санкцијама. Звезда терети Партизан за исту ствар, а то је кршење члана 64 правилника Суперлиге који каже:

“Сваки клуб - учесник у овом такмичењу, дужан је да утакмице игра са својим најбољим тимом, осим повређених и кажњених играча”, стоји у правилнику.

Партизан је у Новом Пазару гостовао са прилично шарнеим тимом и углавном су играли резервисти јер је тренер Милинковић чувао играче за много битнији меч против Стеауе од којег је клубу зависило да ли ће наставити такмичење у Европи и зарадити 5.500.000 евра.

Уколико се докаже да су Спартак и Партизан криви, по правилнику могу бити кажњени и одузимањем до девет бодова. У том случају, шампионска трка би била завршена. на потезу су дисциплинци ФСС и комисија којом председава Жарко Стевановић.

Коментари / 0

Оставите коментар