Zvezda ''cinkarila'' Partizan, pa mu prijeti oduzimanje 9 bodova!

Crveno-beli spremili prijavu protiv večitog rivala disciplincima FSS!

Fudbal 02.10.2015 | 10:00
Zvezda ''cinkarila'' Partizan, pa mu prijeti oduzimanje 9 bodova!

Partizan za Crvenom zvezdom kasni devet bodova, a mogao bi još toliko ako ne uspe da se odbrani od otpužbi za (ne)regularnost prilikom gostovanja u Novom Pazaru. Bura koja se podigla posle meča između OFK Beograda i Spartaka, mogla bi da skupo košta i Partizan. I to po želji Crvene zvezde!

Kako saznaje Žurnal, iz Crvene zvezde su odlučili da disciplincima FSS pošalju zvaničnu prijavu protiv večitog rivala zbog sumnji u regularnost njegovog gostovanja u Novom Pazaru. Bez obzira što je Partizan poražen na tom meču. Podsetimo, da je pred disciplinskim organima već obaveza da reaguje prema onome što su uradili igrači Spartaka i da donese odluku o sankcijama. Zvezda tereti Partizan za istu stvar, a to je kršenje člana 64 pravilnika Superlige koji kaže:

“Svaki klub - učesnik u ovom takmičenju, dužan je da utakmice igra sa svojim najboljim timom, osim povređenih i kažnjenih igrača”, stoji u pravilniku.

Partizan je u Novom Pazaru gostovao sa prilično šarneim timom i uglavnom su igrali rezervisti jer je trener Milinković čuvao igrače za mnogo bitniji meč protiv Steaue od kojeg je klubu zavisilo da li će nastaviti takmičenje u Evropi i zaraditi 5.500.000 evra.

Ukoliko se dokaže da su Spartak i Partizan krivi, po pravilniku mogu biti kažnjeni i oduzimanjem do devet bodova. U tom slučaju, šampionska trka bi bila završena. na potezu su disciplinci FSS i komisija kojom predsedava Žarko Stevanović.

Komentari / 0

Ostavite komentar