Реџеповић одбио полиграфско испитивање

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да је Уредник сајта Телепромптер Данило Реџеповић, који је саслушан у среду увече, одбио полиграфско испитивање. 

Србија 01.10.2015 | 11:50
Реџеповић одбио полиграфско испитивање

Стефановић је новинарима у Полицијској акадамији рекао да је Реџеповић, за кога каже да је пријатељ председника ДС Бојана Пајтића, на већину питања на саслушању, синоћ око 20 сати, одговорио позивајући се на Закон о медијима. 

Стефановић је рекао да за сада није видео ниједан доказ да је било прислушкивања.

"То је уједно и одговор на питање ДС - ''Извините, потпуно сам сигуран да ниједна државна институција није прислушкивала ни Лидију Удовичк,и нити Пајтића''", рекао је Стефановић.

Министар је навео да ће истрага показати да ли су они били прислушкивани, али и оценио да смо остали ускраћени за полиграфско тестирање Реџеповића које би могло да потврди веродостојност његових навода .

"Надам се да ће остатак истраге бити усмерен ка томе да утврдимо одакле се уопште појавио тај папир и да ли је на било који начин веродостојан" рекао је Стефановић.

Пајтић је јуче на конференцији за новинаре рекао да је транскрипт његовог телефонског разговора са Лидијом Удовички, који је објавио Телепромптер аутентичан и запитао ко га прислушкује.

"Постављам питање државним органима ко и с којим правом прислушкује председника Владе Војводине и лидера највеће опозиционе странке", рекао је Пајтић уз оцену да држава у којој се то догађа "није ни правна, ни демократска".

На то су реаговали министар унутрашњих послова Стефановић и шеф БИА Александар Ðорђевић који су поручили да ни МУП ни БИА никада нису прислушкивали разговоре, нити учествовали у пресретању комуникације Бојана Пајтића или Лидије Удовички.

Министар је рекао да су и он и Ðорђевић потпуно спремни да одговарају ако се пружи и једна трунка доказа.

"Ја вам кажем да никада није дат ниједан налог, нити је било када добијена било каква наредба за њихово прислушкивање, односно пресретање њихових телефонских разговора. Нама је сасвим јасно да је ово потпуно фабрикована и измишљена прича", рекао је Стефановић.

Стефановић је рекао да ће истрага бити спроведена до краја.

Ðорђевић је рекао да БИА не прислушкује никога без налога суда, као и да су то потврдили контролни органи, међу којима је и заштитник грађана.

Стефановић је навео и да се ради о потпуној замени теза и да читава афера ствара атмосферу хаоса и рушења премијера Александра Вучића који је почео да подиже Србију.

Коментари / 0

Оставите коментар