Марина Маљковић напушта клупу репрезентације Србије?!

Марина Маљковић, селекторка женске кошаркашке репрезентације Србије, одлучила је да се повуче и у будућности посвети само раду у Лиону, тако да неће водити европске шампионке на Олимпијским играма.

Кошарка 01.10.2015 | 11:40
Марина Маљковић напушта клупу репрезентације Србије?!

Како „Блиц“ ексклузивно сазнаје, Марина Маљковић је одлучила да напусти клупу репрезентације, што је саопштила председнику Кошаркашког савеза Драгану Ђиласу, уз додатак да ће се још једна рунда разговора обавити првих дана октобра.

КСС ће морати брзо да реагује и потражи њеног наследника, јер девојке већ у новембру очекују квалификационе утакмице за Европско првенство 2017. године у Чешкој. Ћерка нашег прослављеног тренера Божидара више не жели да води државни тим а разлози нису ни новац, ни свађа у Савезу или тиму, једноставно узела је тајм-аут и у наредном периоду посветиће се само раду у клубу - француском Лиону.

Маљковићева је, уз играчице, Ђиласа и Ану Јоковић, потпредседницу КСС задужену за женску кошарку, најзаслужнија за ренесансу овог спорта. Водила је Србију до четвртог места на Европском првенству 2013, преко четвртфинала на Светском шампионату 2014, до златне медаље на недавном Европском првенству у Мађарској, а тиме и пласман на Олимпијске игре.

Ипак, Марина, нажалост, неће водити кошаркашице Србије у Рију наредног лета.

Коментари / 0

Оставите коментар