Marina Maljković napušta klupu reprezentacije Srbije?!

Marina Maljković, selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije, odlučila je da se povuče i u budućnosti posveti samo radu u Lionu, tako da neće voditi evropske šampionke na Olimpijskim igrama.

Košarka 01.10.2015 | 11:40
Marina Maljković napušta klupu reprezentacije Srbije?!

Kako „Blic“ ekskluzivno saznaje, Marina Maljković je odlučila da napusti klupu reprezentacije, što je saopštila predsedniku Košarkaškog saveza Draganu Đilasu, uz dodatak da će se još jedna runda razgovora obaviti prvih dana oktobra.

KSS će morati brzo da reaguje i potraži njenog naslednika, jer devojke već u novembru očekuju kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo 2017. godine u Češkoj. Ćerka našeg proslavljenog trenera Božidara više ne želi da vodi državni tim a razlozi nisu ni novac, ni svađa u Savezu ili timu, jednostavno uzela je tajm-aut i u narednom periodu posvetiće se samo radu u klubu - francuskom Lionu.

Maljkovićeva je, uz igračice, Đilasa i Anu Joković, potpredsednicu KSS zaduženu za žensku košarku, najzaslužnija za renesansu ovog sporta. Vodila je Srbiju do četvrtog mesta na Evropskom prvenstvu 2013, preko četvrtfinala na Svetskom šampionatu 2014, do zlatne medalje na nedavnom Evropskom prvenstvu u Mađarskoj, a time i plasman na Olimpijske igre.

Ipak, Marina, nažalost, neće voditi košarkašice Srbije u Riju narednog leta.

Komentari / 0

Ostavite komentar