ЛЕ: Ево шта све требате да знате о Аугзбургу...

Аугзбург је град на југозападу Баварске, регион Швабија (по коме су Немци и добили надимак "Швабе" код нас). Град има 284.000 становника и трећи је највећи град у Баварској, после Минхена и Нирнберга.

Фудбал 01.10.2015 | 12:00
ЛЕ: Ево шта све требате да знате о Аугзбургу...

Такође, Аугзбург је трећи најстарији немачки град (после Нојса и Трира), који су основали Римљани и наденули му име Августа Винделикорум, по цар Августу.

Једини је немачки град који има сопствени празник "Аугсбургер Хохес Фриеденсфест", реч је о Аугзбуршком високом фестивалу мира, који се празнује сваког 8. августа.

Такође, Аугзбург је град познат по чувеним класним породицама Фугер и Велзер, а по Фугерсима је фудбалски клуб и добио надимак "Фуггерстаедтер".

Градске дестинације које се требају обићи јесу Градска скупштина, Перлахтурм црква, Црква Свете Ане, Аугзбуршка синагога (једна од само неколико преживелих у Другом светском рату), Музеј текстила и индустрије, Шецлерпалес (кућа у рококо стилу, сада дом великог музеја уметности), Црква светих Урлиха и Афре (пола католичка, пола лутеријанска), Аугзбуршка кућа Моцарта (где је рођен отац великог композитора), Аугзбургер папенкисте (луткарско позориште)...

Познате личности које су рођене у Аугсургу јесу Бернд Шустер, тренер и бивши репрезентативац Немачке, Армин Вех, тренер Ајнтархта, глумица Шерил Ли, тенисер Филип Колшрајбер, Волф Блицер, чувени новинар ЦНН...

Свакако, занимљив град у коме има шта да се види и у коме би навијачи Партизана могли да уживају уочи утакмице.

Дуел са бундеслигашем заказан је за 19.05, у оквиру другог кола Л групе Лиге Европе.

Коментари / 0

Оставите коментар