Турци неће да продају жицу Мађарима

Двојица турских држављана који се баве производњом жице у Немачкој одбили су наруџбину коју им је упутила мађарска влада, пише Вечерњи лист.

Свијет 01.10.2015 | 12:10
Турци неће да продају жицу Мађарима

Према наводима загребачког медија, Мурат Екрек, сувласник фирме Мутанокс која производи ограде и жице навео је да жица коју Мађари постављају на границе оштрицама сече месо до кости и да нема новца који би био вредан тога да се неко дете повреди или страда.

“За тај посао бих добио пола милиона евра, али тај новац није ништа у поређењу с људским животом. Жица се не користи у ту сврху. Четири мађарске фирме које је влада ангажовала желеле су од нас да наруче жицу. Врло отворено су написали за шта им треба, за градњу ограде на граници са Србијом“, навео је Екрек.

У првој поруџбини Мађари су тражили жицу за 40 километара ограде, али су у даљој коресподенцији повећали наруџбину на 175 метара, притом наводећи да траже не обичну бодљикаву жицу, већ оштру бодљикаву жицу, која уместо зубаца има поређане оштрице попут жилета.

“Таква жица се поставља на врх обичне, на висини од два метра, али су ми они рекли да ће је поставити на тлу. Колега и ја смо рекли да не може, ни случајно. То је била одлука вођена емоцијама. Људи беже од рата, а где? У жицу која ће их масакрирати. Нисмо могли да продамо. Етика нам је то бранила“, закључио је Екрек.

Извор: Јутарњи

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

бих

01.10.2015 12:24

Е Турци, ви сте прави хуманитарци. Ни Турци нису више што су били.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аналиитичар

01.10.2015 14:12

Окупатори нису никад били проблем, проблем су увијек били домаћи квислинзи који су зло чинили, да се додворе далеко више него је то било тражено, да се додворе свом болесном мозгу, односно да искористе ситуацију.

ОДГОВОРИТЕ