Turci neće da prodaju žicu Mađarima

Dvojica turskih državljana koji se bave proizvodnjom žice u Nemačkoj odbili su narudžbinu koju im je uputila mađarska vlada, piše Večernji list.

Svijet 01.10.2015 | 12:10
Turci neće da prodaju žicu Mađarima

Prema navodima zagrebačkog medija, Murat Ekrek, suvlasnik firme Mutanoks koja proizvodi ograde i žice naveo je da žica koju Mađari postavljaju na granice oštricama seče meso do kosti i da nema novca koji bi bio vredan toga da se neko dete povredi ili strada.

“Za taj posao bih dobio pola miliona evra, ali taj novac nije ništa u poređenju s ljudskim životom. Žica se ne koristi u tu svrhu. Četiri mađarske firme koje je vlada angažovala želele su od nas da naruče žicu. Vrlo otvoreno su napisali za šta im treba, za gradnju ograde na granici sa Srbijom“, naveo je Ekrek.

U prvoj porudžbini Mađari su tražili žicu za 40 kilometara ograde, ali su u daljoj korespodenciji povećali narudžbinu na 175 metara, pritom navodeći da traže ne običnu bodljikavu žicu, već oštru bodljikavu žicu, koja umesto zubaca ima poređane oštrice poput žileta.

“Takva žica se postavlja na vrh obične, na visini od dva metra, ali su mi oni rekli da će je postaviti na tlu. Kolega i ja smo rekli da ne može, ni slučajno. To je bila odluka vođena emocijama. Ljudi beže od rata, a gde? U žicu koja će ih masakrirati. Nismo mogli da prodamo. Etika nam je to branila“, zaključio je Ekrek.

Izvor: Jutarnji

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

bih

01.10.2015 12:24

E Turci, vi ste pravi humanitarci. Ni Turci nisu više što su bili.

ODGOVORITE
Name

Analiitičar

01.10.2015 14:12

Okupatori nisu nikad bili problem, problem su uvijek bili domaći kvislinzi koji su zlo činili, da se dodvore daleko više nego je to bilo traženo, da se dodvore svom bolesnom mozgu, odnosno da iskoriste situaciju.

ODGOVORITE